Μενού
Κτίριο του ΕΚΠΑ
Κινητοποίηση των φοιτητών του ΕΚΠΑ | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Την κινητοποίηση της Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η «πτώση» των server του ΕΚΠΑ, ως διαμαρτυρία για την εξ' αποστάσεων εξεταστική, με τις δικαστικές Αρχές να προχωρούν αυτεπαγέλτως στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Όπως αναφέρεται, η Εισαγγελία περίμενε κάποια έγγραφη αναφορά, αλλά καθώς δεν υπήρξε, αποφάσισε να ξεκινήσει την έρευνα η οποία θα γίνει από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων όπως της παρακώλυσης λειτουργίας πληροφοριακών συστημάτων και της φθοράς ψηφιακών δεδομένων.

Ο στόχος για τους server του ΕΚΠΑ

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί ποια η έκταση της ζημίας στη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του πανεπιστημίου καθώς και ποια πρόσωπα είχαν πρόσβαση σε αυτό.

Ως πρώτοι μάρτυρες, που θα κληθούν να καταθέσουν, είναι οι εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών ενώ θα ζητηθεί και η διαβίβαση αντίγραφου της ΕΔΕ που διενεργείται .

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA