Σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει έπειτα από καταγγελίες για το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου - Στροφυλιάς στην Αχαΐα, όπου οι αμμώδεις παραλίες φέρονται να μετατρέπονται σε πάρκινγκ για αυτοκίνητα.
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ που βρέθηκε στην παραλία Γιαλισκάρι, λουόμενοι με οχήματα διασχίζουν ολόκληρα χιλιομέτρα μέσα στις προστατευόμενες αμμοθίνες, ειδικά την εποχή που διανύουμε, καθώς είναι η αναπαραγωγική περίοδος της χελώνας καρέτα - καρέτα.
Οι καταγγελίες είναι πολλές και κάνουν λόγο για αυτοκίνητα που εισβάλλουν και σε άλλες παραλίες, όπως η Καλογριά και το Κουνουπελάκι, αλλά και σε περιοχές στην Ηλεία.
«Τα έχουν δει να κινούνται σε όλο το εύρος της παραλιακής ζώνης από την Αχαΐα (παραλία Καλόγρια) έως την Ηλεία με διαφορετικούς επιβάτες. Επίσης τα έχουν δει να “κολλούν” στην άμμο και να γίνεται ολόκληρη επιχείρηση με τρακτέρ για ρυμούλκηση», αναφέρουν πολίτες από την περιοχή.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Χρήστο Στρατουλάκο, ακόμα και λουόμενοι κατεβαίνουν μέχρι την παραλία με το αυτοκίνητό τους και το παρκάρουν στις αμμοθίνες.
Ο φορέας διαχείρησης δεν διαθέτει αρκετό προσωπικό για να επιτηρεί την προστασία του Εθνικού Πάρκου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτηρεί τις παραλίες αποτελεσματικά.
Μάλιστα, ο φορέας διαχείρισης καταγγέλλει ότι οι προειδοποιητικές πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί ξηλώθηκαν από αγνώστους. Υπογραμμίζεται ότι οι αμμοθίνες αποτελούν ασπίδα προστασίας για το δάσος της Στροφιλιάς και για το κλίμα της περιοχής.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.