Μενού
Ψάρια πηδούν στη στεριά
Ψάρια πηδούν στη στεριά | Glomex
  • Α-
  • Α+

Ένα παράδοξο φαινόμενο σημειώθηκε στην Εύβοια το Σάββατο (28/10), όταν εκατοντάδες ψάρια συγκεντρώθηκαν στην άκρη λιμανιού και άρχισαν να πηδάνε έξω από το νερό.

Σύμφωνα με το Action 24 το φαινόμενο παρατηρήθηκε σε μικρό λιμάνι δίπλα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρησης της Χαλκίδας, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Τα μικρά ψάρια φαίνεται να έχουν κάνει «μπουλούκι» σε στενό σημείο του λιμανιού πηδώντας έξω από το νερό, πάνω στον τσιμεντένιο μόλο.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής έχουν καταφτάσει στο σημείο, τόσο για να απαθανατίσουν το σπάνιο φαινόμενο, αλλά και για να γεμίσουν τους κουβάδες τους με την ψαριά της εβδομάδας.

Τι προκάλεσε τη μαζική «αυτοκτονία»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ακριβής λόγος της συμπεριφοράς αυτής δεν είναι γνωστός. Κατά τον παρουσιαστή της εκπομπής, ένας το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συχνά όταν σε μία παραθαλάσσια περιοχή κυνηγούν μεγάλα αρπακτικά ψάρια

Όταν συμβαίνει αυτό, τα μεγαλύτερα ψάρια οδηγούν τη λεία τους, μερικές φορές ολόκληρα κοπάδια, σε σημεία από τα οποία δεν μπορούν να ξεφύγουν, όπως τα στενά των λιμανιών, με τα μικρά ψάρια να προσπαθούν ενστικτωδώς να βγουν από το νερό για να γλιτώσουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA