Μενού
fotia-attiki-5
Φωτιά στην Αττική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα μηνύματα για εκκένωση των οικισμών Ντράφι, ΔιώνηΔαμασάρι και Νταού Πεντέλης στάλθηκαν από το 112, ενώ μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Αττική. Οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν προς την Παλλήνη.

Στο πρώτο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Ντράφι, Διώνη και Δασαμάρι απομακρυνθείτε μέσω λεωφόρου Μαραθώνος προς Παλλήνη. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Λίγο αργότερα στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Νταού Πεντέλης. Οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος προς τη Ραφήνα.

Στο δεύτερο μήνυμα αναφέρεται: «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Νταού Πεντέλης. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Νταού Πεντέλης απομακρυνθείτε μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς Ραφήνα».

Με τρίτο μήνυμα από το 112 εκκενώθηκε και η περιοχή Καλλιτεχνούπολη. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη απομακρυνθείτε μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς Ραφήνα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το έργο της κατάσβεσης είναι πάρα πολύ δύσκολο, καθώς οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς φορά, ενώ τα τρία κύρια μέτωπα που απασχολούν είναι στις περιοχές του Γραμματικού, της Πεντέλης και στον οικισμό της Ανατολής στη Νέα Μάκρη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 560 πυροσβέστες και 16 ομάδες δασοκομάντος με 177 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 32 εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.

Λόγω της πυρκαγιάς, εκκενώθηκαν περίπου στις 5 το πρωί οι οικισμοί της Νέας και της Παλιάς Πεντέλης και λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Αγίου Σπυρίδωνα και Ανατολής Νέας Μάκρης. Παράλληλα εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και η μονή του Αγίου Εφραίμ στην περιοχή της Ανατολής και η μονή Πεντέλης.

Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε δεκάδες απομακρύνσεις ατόμων που κινδύνευαν λόγω των πυρκαγιών, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί με την οποία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδονται για την εκκένωση περιοχών και να μην πλησιάζουν τις πυρόπληκτες περιοχές με τα οχήματά τους.

Χθες ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στον Μαραθώνα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Νέας Μάκρης και στη συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με εγκαύματα 2ου βαθμού στα χέρια και στα πόδια.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...