Μενού
fotia aeroplano
Πυροσβεστικό αεροσκάφος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένα ακόμη πολύ δύσκολο βράδυ για τις δυνάμεις πυρόσβεσης στη χώρα, αλλά και χιλιάδες κόσμου στις περιοχές όπου έχουν ξεσπάσει και συνεχίζουν να μαίνονται οι φωτιές. Κάρυστος, Κέρκυρα, Αίγιο αλλά και η Ρόδος για έκτη ημέρα βιώνουν τον πύρινο εφιάλτη ενώ νέα μηνύματα για εκκενώσεις στάλθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας,

Στη Νότια Εύβοια, στην Κάρυστο, η φωτιά καίει σε σημεία που μπορούν να επιχειρήσουν μόνο τα εναέρια μέσα καθώς οι επίγειες δυνάμεiς είναι δύσκολο να τις προσεγγίσουν. Το βράδυ οι κάτοικοι στις περιοχές περιοχές Λιβάδι και Καστρί ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 να εγκαταλείψουν εσπευσμένα τους παραπάνω οικισμούς και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο, ενώ λίγο μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας (247) εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Πλατύς Γιαλός προς Κάρυστο.

Έκκληση για ενισχυμένες πτήσεις από τα εναέρια μέσα απευθύνει ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς η φωτιά. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα. Οι φλόγες είναι τεράστιες. Δεν παλεύονται με τα χέρια. Ήταν μία δύσκολη νύχτα».

Κέρκυρα: «Βραδιά εφιάλτης»

Στην Κέρκυρα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα, με διαφορετικές εστίες, στην περιοχή Περίθειας στη βόρεια Κέρκυρα. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα, έπειτα από μηνύματα μέσω 112 τα οποία στάλθηκαν στους κατοίκους τους.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη βραδιά, ένας εφιάλτης για όλους μας» σχολίασε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN δείχνοντας τα όσα αντιμετωπίζουν στο νησί του Ιονίου.

Σε ετοιμότητα για απεγκλωβισμούς στο Αίγιο

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, περίπου 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες τις μεσημβρινές ώρες, στην περιοχή Δερβενάκια της Αιγιαλείας. Η φωτιά, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτοποιός, έφθασε σε λόφο απέναντι από τον οικισμό Τράπεζα, με κατεύθυνση προς αυτόν. Για τον λόγο αυτόν, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Τράπεζα Αχαΐας με μήνυμα μέσω 112 που εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να κατευθυνθούν προς την Ακράτα. Εκκενώθηκε επίσης ο οικισμός Κάστρο Αιγιαλείας.

Επιπλέον, σε ετοιμότητα βρίσκονται και δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος καθώς και ιδιωτικά σκάφη στην περιοχή Δερβένι του δήμου Αιγιαλείας ώστε να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί.

Ανατολικά κινείται η φωτιά στη Ρόδο

Στη Ρόδο, «το μέτωπο έχει κινηθεί ανατολικά, προς Μαλώνα και Μάσαρη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται προς το παρόν οι οικισμοί», όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς και εκεί θα παραμείνουν όλη τη νύχτα.

Λόγω της πυρκαγιάς που πλέον μπαίνει στην έβδομη ημέρα που καίει, η δημοτική ενότητα Νότιας Ρόδου με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA