Μενού
Έκρηξη στον Πειραιά
Έκρηξη σε χώρο πάρκινγκ στον Πειραιά | EUROKINISSI / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις υπήρξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (8/3) σχετικά με την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο πάρκινγκ στον Πειραιά, καθώς το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε την έρευνα.

Οι Αρχές, σύμφωνα με το Action24, εξετάζουν εάν η ισχυρή έκρηξη στον Πειραιά σχετίζεται με τον «πόλεμο», που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό για τον έλεγχο των πρατηρίων καυσίμου, ο οποίος έχει οδηγήσει σε αρκετές δολοφονίες στον χώρο της «νύχτας».

Το Τμήμα Εκβιαστών θεωρεί πως το χτύπημα ήταν αρκετά σοβαρό, τόσο εξαιτίας του κεντρικού σημείου στον Πειραιά όπου σημειώθηκε, όσο και ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός φέρεται να εμπεριείχε μασούρι δυναμίτιδας.

Παράλληλα, το γεγονός ότι ο μηχανισμός δεν τοποθετήθηκε κοντά στις αντλίες υγρών καυσίμων, δείχνει πως ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης στον Πειραιά ήθελε να τρομοκρατήσει τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου.

Έκρηξη στον Πειραιά: Τι ψάχνει η ΕΛΑΣ

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών και αναζητείται τόσο το ποιος έδωσε την εντολή για το χτύπημα όσο και πληροφορίες για το δρομολόγιο των δραστών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το MEGA, το συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων το «ήλεγχε» μέσω τρίτου, ένα άτομο της νύχτας που δολοφονήθηκε πρόσφατα στον Νέο Κόσμο.

Μετά τη δολοφονία του, κάποιος ποινικός πιθανώς να ζήτησε κάτι από τον φερόμενο ιδιοκτήτη και πιθανότατα αυτός να είναι ο λόγος που τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Σε αυτή τη σύνδεση των προσώπων, δίνει μεγάλη έμφαση η αστυνομία.

Έκρηξη στον Πειραιά: Τι αναφέρουν μάρτυρες

Στην EΡΤ μίλησε κάτοικος της περιοχής που μένει σε πολυκατοικία απέναντι από το βενζινάδικο και περιέγραψε πώς έζησε το περιστατικό.

«Ήταν γύρω στις 03:20. Κοιμόμασταν στο σπίτι μας εγώ και η οικογένειά μου. Ξαφνικά ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος τρομερής δύναμης. Πεταχτήκαμε πάνω, βγήκαμε στο μπαλκόνι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Από το βενζινάδικο έβγαινε ένας άσπρος καπνός. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έγινε. Εκείνο που φανταστήκαμε περισσότερο ότι επειδή είναι και το φυσικό αέριο μήπως έγινε κάτι με αυτό.

Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα. Σπάσανε οι τζαμαρίες όλων των πολυκατοικιών από κάτω. Και μάλιστα το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που έχει φτάσει και σε ένα κομμωτήριο που είναι κάτω στη δεξιά πλευρά που έχει σχεδόν διαλυθεί και αυτό. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε αν ήταν βόμβα ή οτιδήποτε άλλο. Μετά πληροφορηθήκαμε τι είχε γίνει, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA