Σε έκτακτα μέτρα προχωράει, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, η Ελλάδα για το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες μεταναστευτικές ροές, λόγω της ανάφλεξης στον Λίβανο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.
Οι επιτελείς στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ανάμεσα στα έκτακτα μέτρα που σκέφτονται να λάβουν, είναι η αποσυμφόρηση στις δομές φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι, αυτή τη στιγμή, φιλοξενούνται 20.000 άτομα.
Μάλιστα, η πρώτη κίνηση θα γίνει στην Κω και στη Λέρο, όπου από αύριο το πρωί θα αρχίσουν –σταδιακά– να απομακρύνονται 500 άτομα για την ενδοχώρα.
Οι επιτελείς ευελπιστούν, παράλληλα, στην επίσπευση χορήγησης ασύλου προκειμένου να αποσυμφορηθούν κι άλλο οι δομές, ενώ υπάρχει φόβος πως, εάν υπάρξει περισσότερη ανάφλεξη στον Λίβανο, η πλειοψηφία των ανθρώπων θα φτάσουν στην Ελλάδα.
Τέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σε διπλωματικό επίπεδο, στις αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξει συνάντηση Ελλάδας - Τουρκίας, σε επίπεδο υπουργών Μετανάστευσης, για να ληφθούν κι άλλα μέτρα.
- Δεν ήταν τυχαίο το τροχαίο των οπαδών του ΠΑΟΚ: Τράκαραν στον «δρόμο του θανάτου» της Ρουμανίας
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Το «καρφί» Λιάγκα για Καλημέρα Ελλάδα: «Δεν οφείλεται σε μας η καθυστέρηση, αλλά στην προηγούμενη εκπομπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.