Μενού
kakokairia-vroxes
Κακοκαιρία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς αναμένεται επιδείνωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά το απόγευμα της Παρασκευής έως και το μεσημέρι της Κυριακής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς η κακοκαιρία «Π» σαρώνει την Ελλάδα.

Παράλληλα, θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Τι προβλέπει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τις επόμενες ώρες

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή

  • Από αργά το απόγευμα στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.
  • Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική Στερεά.

Το Σάββατο

  • Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.
  • Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.
  • τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή

  • Τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι αργά το απόγευμα.

Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε γέφυρα στην Πάτρα

Νωρίτερα, εφιαλτικές στιγμές έζησε μια γυναίκα στην Πάτρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και τη συσσώρευση υδάτων στους δρόμους. Η γυναίκα οδηγούσε το αυτοκίνητό της στο Ρίο και όταν διέσχισε τον δρόμο κάτω από τη γέφυρα στο Ακταίο, με κατεύθυνση τον Άγιο Βασίλειο, εγκλωβίστηκε στα λιμνάζοντα νερά.

Εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας, ο δρόμος κάτω από τη γέφυρα πλημμύρισε μέσα σε δέκα λεπτά. 

Ένας άνδρας που οδηγούσε το όχημά του, πίσω από τη γυναίκα, σταμάτησε και κολύμπησε προκειμένου να φτάσει κοντά της και να την απεγκλωβίσει.

Σύμφωνα με το tempo24.news ο άνδρας τελικά τα κατάφερε και η περιπέτεια της γυναίκας είχε αίσιο τέλος, καθώς κατάφερε και εκείνη να βγει από το αυτοκίνητό της. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ίδια βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και ξέσπασε σε κλάματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA