Μενού
Αστυνομία στη Βάρη
Ελληνική Αστυνομία | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Αποφασισμένοι ήταν, σύμφωνα με τον Alpha, οι πληρωμένοι δολοφόνοι που είχαν έρθει στην Ελλάδα για εκτελέσεις υπηκόων Σερβίας και Μαυροβουνίου, όπως η ανάλογη στη Βάρη, καθώς έψαχναν τα θύματά τους ακόμη και σε παδικές χαρές.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο πως είχαν εντοπίσει τα θύματά τους και σε εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο δεν πρόλαβαν να τους εκτελέσουν εντός του κτιρίου, αδιαφορώντας για την ακεραιότητα των υπόλοιπων πελατών.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, αναφερόμενο στην υπόθεση των εκτελέσεων στη Βάρη, σημείωσε πως οι πληρωμένοι δολοφόνοι εκτίμησαν πως τα θύματά τους θα κινούνται κοντά στην περιοχή του εμπορικού κέντρου, και επειδή γνώριζαν πως είναι μαζί τους οι γυναίκες και τα παιδιά, άρχισαν να ψάχνουν ακόμη και σε παιδικές χαρές.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέπτονταν σημεία, που «σύχναζαν» μικρά παιδιά, όπως παιδότοποι, παιδικές χαρές και εμπορικά κέντρα, θεωρώντας πως μαζί τους θα ήταν και οι γονείς - θύματα των συμβολαίων θανάτου.

Βάρη: Ο ρόλος των γυναικών στην οργάνωση

Στη δημοσιότητα έρχεται, επίσης, ο ρόλος συγκεκριμένων ατόμων στην οργάνωση, με τις έρευνες των Αρχών να στρέφονται προς μία γυναίκα – σύζυγο εκτελεστή από τη Σερβία, η οποία ήρθε στην Αθήνα ως απόλυτο μέλος της συμμορίας.

Οι Αρχές θεωρούν πως η γυναίκα του εκτελεστή από τη Σερβία φέρεται να ενοικίασε το αυτοκίνητο, με το οποίο έφτασαν στην ταβέρνα στη Βάρη, και στη συνέχεια παρέδωσε το αυτοκίνητο στην εταιρεία, αποχώρησε από τη χώρα και συνελήφθη στην πατρίδα της.

Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μάλιστα, φαίνεται πως ήταν ακόμη δύο γυναίκες, από την Αλβανία και τη Ρουμανία αντίστοιχα, ο ρόλος των οποίων στην εγκληματική οργάνωση ακόμη ερευνάται.

Βάρη: Ο διάλογος των εκτελεστών

Ο Alpha αποκάλυψε διάλογο των εκτελεστών μετά το χτύπημα της Κέρκυρας, που ενημερώνουν τον ηθικό αυτουργό με τα ονόματα που χρησιμοποιούνται να είναι ψευδώνυμα:

«Εγώ και ο Fred ήμασταν δεξιά. Ο Hajduk και ο Piksel απέναντι. Εγώ έριξα δύο φορές στον Kozni και τρεις στον Damir. Και στο τέλος στη θέση του οδηγού για να μην τους βλέπουν βάλαμε εκείνο το σφουγγάρι που βάζουν στις ξαπλώστρες».

Οι Αρχές δεν μπορούσαν να τους εντοπίσουν τόσα χρόνια γιατί είχαν πάει σε εταιρεία στον Καναδά. Σύμφωνα πάντα με τον Alpha, τους έδωσαν τα κινητά στα οποία εγκαταστάθηκε μία εφαρμογή με κρυφό Pin που επιτρέπει να μην ακούει κανείς, δηλαδή η κρυπτογράφηση δεν σπάει και τα μηνύματα αυτοκαταστρέφονται.

Χρειάστηκε ειδική ομάδα τεχνικών της Europol να σπάσει την κρυπτογράφηση και να φτάσει στα ίχνη τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA