Μενού
Τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ
Τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερα αφέθηκαν λίγο πριν τις 23.00 τα 18 άτομα που προσήχθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση που διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή

Οι έξι εκ των συνολικά 18 προσαχθέντων αφέθηκαν περί τις 21.00 και περίπου δύο ώρες αργότερα αφέθηκαν και οι άλλοι 12. Σημειώνεται πως η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από σχετικό αίτημα των πρυτανικών Αρχών καθώς ομάδα νεαρών ατόμων προσπάθησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας την είσοδο σε αυτό προσωπικού και φοιτητών.

Νωρίτερα, Φθορές στα εξωτερικά ρολά ασφαλείας του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης προκάλεσαν άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μετά την ολοκλήρωση φοιτητικής πορείας στο κέντρο της πόλης. Στην πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης της Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Κομοτηνή, συμμετείχαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων αλλά και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Καθώς οι άγνωστοι προσπαθούσαν να σπάσουν τα ρολά ασφαλείας του κτιρίου διοίκησης, δυνάμεις της αστυνομίας για να αποτρέψουν την κατάληψή του εισήλθαν στο campus του ΑΠΘ από την πλευρά της Σχολής Θετικών Επιστημών. Απέναντι τους παρατάχθηκαν μέλη ελευθεριακών σχημάτων, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους. Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το campus.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA