Ελληνίδα υπάλληλος του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες κατηγορείται για κακουργηματική απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του Οργανισμού.
Η υπάλληλος φέρεται να «εξαφάνισε» ποσό που αγγίζει το 1 εκατ. δολάρια την περίοδο 2014-2021, με την υπόθεση να αποκαλύπτεται κατόπιν τυχαίου ελέγχου των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΗΕ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι παρουσίαζε έξοδα με πλαστά παραστατικά.
Της υπόθεσης αρχικώς επιλήφθηκε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αλλά λόγω αναρμοδιότητας η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, που διενήργησε ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, η Ελληνίδα υπάλληλος του ΟΗΕ κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε όσα τις αποδίδονται. Όπως φέρεται να υποστήριξε, υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα ελέγχου και η ίδια είναι θύμα των ανωτέρων της.
- Επέλαση Σεφερλή στην πρεμιέρα του στο Mega και άνετη πρωτιά
- Καλαμαριά: «Κλειδί» στην υπόθεση οι απολογίες των φίλων του 20χρονου - Τι είπε στο Reader ο θείος του 23χρονου
- Πόσο ασφαλή είναι τα social media για έναν ανήλικο σήμερα; Φτιάξαμε λογαριασμό και το διαπιστώσαμε μόνοι μας
- Tα 2 ελληνικά νησιά που αυτό το καλοκαίρι επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες για να μην «βουλιάξουν»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.