Μενού
elliniko
Αεροσκάφη στο Ελληνικό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Θέση στην ιστορία παίρνει ο «γίγαντας των αιθέρων», το Boeing 747 Olympic Eagle της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Σύμφωνα με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων της Ολυμπιακής, το αεροσκάφος μετακινήθηκε δίπλα στο χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο, κτίριο Saarinen, στο Ελληνικό

Το κτίριο Saarinen, εγκαινιάστηκε το 1969, την ίδια χρονιά που ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε την παραγγελία στην Boeing για το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Αυτός είναι και ο λόγος που ονομάστηκε «Το αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΟΛΚΕΟΑ:

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Ο γίγαντας των αιθέρων, το Boeing 747 «OLYMPIC EAGLE» (SX-OAB) της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που διεσώθη χάρη στους αγώνες της μεγάλης οικογένειας της Ολυμπιακής Αεροπορίας και με πρωτεργάτη το ΠΟΛΚΕΟΑ, παίρνει θέση στην ιστορία.

Σήμερα Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 13.04, η LAMDA DEVELOPMENT, τιμώντας τη συμφωνία που υπεγράφη τον Μάιο του 2023 με το ΠΟΛΚΕΟΑ, προχώρησε στη μετακίνηση του παραπάνω αεροσκάφους, δίπλα στο χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο, κτίριο Saarinen, παίρνοντας θέση στο νέο ταξίδι του Ελληνικού.

Το κτίριο Saarinen, εγκαινιάστηκε το 1969, την ίδια χρονιά που ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε την παραγγελία στην Boeing για το αεροσκάφος αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που το ονομάσαμε «Το αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση».

Το αεροσκάφος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΩΘΗΚΕ.

Θυμίζουμε πως, πρόσφατα, τα μη πλόιμα αεροσκάφη που βρίσκονταν στο ΝΑ άκρο του Αεροδρομίου του Ελληνικού, είχαν βγει σε πλειστηριασμό. Ο διάλογος και η συνεννόηση, έφεραν το ιδιαίτερα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και αυτά σήμερα παραδίδονται στις επόμενες γενιές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA