Ανακοίνωση με την οποία απαντά σε δημοσιεύματα περί ανησυχιών για καθιζήσεις από τη διάνοιξη του τούνελ μήκους 12,8 χιλιομέτρων της Γραμμής 4, εξέδωσε η Ελληνικό Μετρό ΑΕ. Η εταιρεία αναφέρει ότι «σχετικά με τις εργασίες διάνοιξης σήραγγας κάτω από την οδό Κανελλοπούλου, στο ύψος του ΓΝΑ, έχει εγκατασταθεί πλήρες σύστημα Γεωμηχανικής και Δομητικής Παρακολούθησης, προκειμένου σε 24ωρη βάση να παρακολουθούνται τυχόν καθιζήσεις υπερκείμενων και παρακείμενων κατασκευών, ώστε εφόσον απαιτηθεί, να λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα».
«Οι μέχρι σήμερα μετρήσεις βρίσκονται εντός των ορίων που επιβάλλουν οι εγκεκριμένες μελέτες εφαρμογής και δεν υφίσταται οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Πρώτιστη προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών κατά την εκτέλεση των έργων της».
Πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι δύο μετροπόντικες
Στο 50% της διαδρομής του έφτασε τον Ιανουάριο του 2025 ο ένας από τους δύο Μετροπόντικες της ΑΒΑΞ που κατασκευάζουν τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Πρόκειται για την «Αθηνά», το TBM (Tunnel Boring Machine) που ξεκίνησε από την Κατεχάκη και έχει ως αποστολή να κατασκευάσει σήραγγα 5 χιλιομέτρων μέχρι τον Ευαγγελισμό.
Η «Αθηνά» έφθασε στο ορόσημο των 2,5 χιλιομέτρων, έχει δηλαδή περάσει κάτω από τον σταθμό «Γουδή», έχει αφήσει πίσω του τον σταθμό «Ζωγράφου» και σε λίγες ημέρες αναμένεται να φτάσει στον τρίτο κατά σειρά σταθμό, τα «Ιλίσια».
Η «Νίκη» το καλοκαίρι ξεκίνησε από το Άλσος Βεϊκου και ακολουθώντας αντίθετη πορεία έχει ήδη κατασκευάσει σήραγγα 750 μέτρων, περνώντας ήδη κάτω από τον σταθμό «Άλσος Βεϊκου» και έχει ως κατεύθυνση τον δεύτερο κατά σειρά σταθμό, που είναι ο σταθμός «Γαλάτσι».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.