Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro δημοσίευσε τις κορυφαίες επιλογές στα ελληνικά νησιά για αυτό το καλοκαίρι και πρώτη είναι η Αλόννησος όσον αφορά τους εναλλακτικούς προορισμούς.

«Στην Ελλάδα κάθε νησί αποκαλύπτει τους δικούς του θησαυρούς, τον δικό του ρυθμό. Η επιλογή μας προτείνει να ξεφύγετε από τις Κυκλάδες και τους τουρίστες. Κατευθυνόμενοι προς τις Σποράδες, τα Δωδεκάνησα και τα Ιόνια νησιά. Και φέτος το καλοκαίρι, τα ελληνικά νησιά θα είναι ανάμεσα στα μεγάλα αστέρια των διακοπών στην Ευρώπη» έγραψε η Le Figaro.

Με την Αλόννησο να είναι πρώτη στη λίστα, το γαλλικό περιοδικό τη χαρακτήρισε ως «το ενυδρείο των Σποράδων», τη Χίο ως «πύλη προς την Ανατολή» και τα Κύθηρα ως «άγρια γη».

«Αν έχετε λίγες μέρες για να περιπλανηθείτε ανάμεσα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος και δεν θέλετε να βρείτε αμέσως τα κοσμοπολίτικα πλήθη, τα τρίγλωσσα μενού εστιατορίων και τα θέρετρα που πλαισιώνουν κάθε παραλία, τρία νησιά θα λειτουργήσουν ως εναλλακτική λύση. Η Ιθάκη, περισσότερο από τη μυθική ομηρική πόλη, είναι ένας παράδεισος που διατηρείται ακόμα στα ανοιχτά της δυτικής ακτής και λίγα χιλιόμετρα από την Κεφαλονιά (προσβάσιμη απευθείας με αεροπλάνο από το Παρίσι)».

«Ένα άλλο μικρό νησί πολύ δημοφιλές στους Έλληνες, η Κέα είναι ένας προορισμός ελάχιστα γνωστός στις διεθνείς αγορές, ενώ βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, για όσους γνωρίζουν τις Κυκλάδες. Τέλος, ο ειδικός των World Travelers συμβουλεύει τον μυστικιστή Πάτμο, γνωστό ότι ενέπνευσε τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή με οράματα της Αποκάλυψης. Φημισμένο επίσης για το μοναστήρι του, αυτό το καλοκαίρι το νησί θα διατηρήσει τη φήμη του ως ήρεμο και εμπιστευτικό καταφύγιο» πρόσθεσε η εφημερίδα.

Δείτε επίσης:

Το σπίτι που πωλείται με 0 ευρώ και δεν το αγοράζει κανείς

Σπαρτιάτες εναντίον Βίκινγκς: Ποιος θα επικρατούσε - Τα όπλα, οι τακτικές και η εκπαίδευση

Η χώρα με τους περισσότερους ανέργους στον κόσμο και η τραγική ειρωνεία για την οικονομία της

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA