Μενού
Το εναλλακτικό νησί που «σαγήνευσε» κα τον Οδυσσέα.
Το εναλλακτικό νησί που «σαγήνευσε» κα τον Οδυσσέα. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Είναι σπάνιο ένας νησιωτικός προορισμός να συνδυάζει τις ανέσεις με την ησυχία. Σε όσα μέρη της Ελλάδας ριζώνει ο τουρισμός, εξαπλώνεται, παγιδεύοντας την τοπική κοινωνία στους ρυθμούς της ασταμάτητης κίνησης.

Υπάρχει όμως ένα νησί που έχει βρει την χρυσή τομή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι Λειψοί κατέκτησαν πρόσφατα την πρώτη θέση σε λίστα του Greenme.it με τους 12 καταλληλότερους Ελληνικούς προορισμούς για βιώσιμες διακοπές, χωρίς «τουριστοπαγίδες».

Γνωστό και ως το «νησί της Καλυψούς», της νύμφης που σαγήνευσε τον Οδυσσέα, συνεχίζει να είναι και σήμερα ελκυστικό, λόγω των προσπαθειών των κατοίκων.

Λειψοί: Νησί για λίγους και καλούς

Ο ιστότοπος αναφέρει πως στους Λειψούς, μέσα από δραστικές πρωτοβουλίες, η τοπική κοινωνία έχει επιλέξει να καταστήσει τους Λειψούς έναν βιώσιμο τουριστικό προορισμό απαλλαγμένο από τις παγίδες του μαζικού τουρισμού.

Με διάχυτη ρομαντική ατμόσφαιρα, οι Λειψοί προσφέρονται για όσους προτιμούν μέρη χωρίς κοσμοσυρροή και με εύρος επιλογών για χαλάρωση, τοπική κουζίνα και εκδρομές. Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας βρίσκονται νησιά από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο.

Την ίδια περίοδο, την έκτη θέση καταλαμβάνουν οι Λειψοί στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς που είναι τάση φέτος στην Ελλάδα σύμφωνα με την Airbnb.

Λειψοί
Λειψοί | Shutterstock

«Οι διακρίσεις των Λειψών σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι αποτέλεσμα της πολυετούς στρατηγικής του Δήμου και των επαγγελματιών να αναπτύξουν και να προωθήσουν έναν προορισμό με ποιότητα, σεβασμό στο περιβάλλον, activities, ξεχωριστά τοπικά προϊόντα και πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό σε λογικές τιμές» δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

«Δίνουμε το παράδειγμα λέγοντας "όχι" σε οργανωμένες ξαπλώστρες και πισίνες και εκπέμπουμε θετική αύρα μέσα από πρωτότυπες ιδέες».

Λειψοί
Λειψοί | Shutterstock
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA