Μενού
menidi-kaminada
Καταστροφές στο Μενίδι από τη φωτιά | ΕΡΤ / Glomex
  • Α-
  • Α+

Κατεστραμμένα σπίτια, στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους. Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στην Αγία Παρασκευή, στο Μενίδι, λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Πάρνηθα.

Η κάμερα της ΕΡΤ κατέγραψε ένα πλήρως κατεστραμμένο σπίτι από το οποίο έμεινε άθικτη μόνο η καμινάδα. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Νίκος Ξαγοράρης, δεν έκρυψε την στενοχώρια του αλλά και τον εκνευρισμό του, καταγγέλλοντας μάλιστα εμπρησμό.

«Θαρρώ ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Είναι μία κατάσταση η οποία είναι για όλη την Ελλάδα και δεν είναι μόνο για τις Αχαρνές. Έχουμε πει ότι υπάρχουν προτάσεις από τους δήμους που δεν έχουν εισακουστεί», είπε αρχικά ο κ. Ξαγοράρης.

Παράλληλα, συνέχισε: «Δεν έχουμε κάνει αντιπυρικές ζώνες μέσα στο δάσος, κοιτάμε το δέντρο κι όχι το δάσος, έχουμε ασχοληθεί με τα οικόπεδα και σωστά, αλλά δεν έχουμε ασχοληθεί με το ποινικό κομμάτι, με τους ανθρώπους που βάζουν τις φωτιές».

«Είναι θέμα εμπρησμών, δεν μπορεί να μπαίνει συνέχεια φωτιά σε τρία - τέσσερα σημεία ταυτόχρονα και να λέμε ότι είναι από τσιγάρο ή οικόπεδο», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών και κατέληξε: «Θα πρέπει το ποινικό κομμάτι σε ό,τι αφορά αυτούς που βάζουν φωτιά να είναι αυστηρό. Δεν πάει άλλο, έχει καεί όλη η χώρα».

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA