Μεγάλη ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στη Σύνοδο Πρυτάνεων, ανάμεσα σε ΜΑΤ και φοιτητές οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο νόμου για τις διαγραφές των φοιτητών αλλά και για την κατάσταση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, και για την επονομαζόμενη «αντιμετώπιση της βίας» στα πανεπιστήμια.
Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ομάδα φοιτητών πλησίασε τις αστυνομικές δυνάμεις για να κολλήσουν κάποια φυλλάδια πάνω στην «κλούβα» των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.
Η Σοφία Ζαχαράκη παρουσιάζει στους Πρυτάνεις τις ρυθμίσεις για το σχέδιο νόμου που τέθηκε προς διαβούλευση από το υπουργείο Παιδείας.
Δείτε βίντεο από το Orange Press Agency, τη στιγμή της έντασης:
Παράλληλα, η αστυνομία έχει αποκλείσει, λόγω της αθρόας συγκέντρωσης των φοιτητών, την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφ. Αθηνών-Σουνίου και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της συμβολής με τη λεωφ. Καραμανλή.
- Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Ο 65χρονος υποστηρίζει ότι μητέρα και γιος αλληλοσκοτώθηκαν
- Ευρώπη: Από σήμερα σε εφαρμογή το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση - Ο δεκάλογος του νέου πλαισίου
- Η προαναγγελθείσα αιματηρή επίθεση της Χρυσής Αυγής στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα
- Μεξικό – Νότια Αφρική 2-0: Πρεμιέρα με το δεξί για τους οικοδεσπότες του Μουντιάλ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.