Μενού
Ένταση σε οικισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη
Ένταση σε οικισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη | Thesstoday.gr
  • Α-
  • Α+

Ένταση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τρίτης (14/11) έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με δεκάδες Ρομά να έχουν στήσει πύρινα οδοφράγματα επί της οδού Πόντου και να φωνάζουν συνθήματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από όπλο αστυνομικού.

Σύμφωνα με το thesstoday δεκάδες άτομα έχουν βάλει φωτιές σε κάδους διακόπτοντας την κυκλοφορία στη συμβολή των οδών Πόντου με Κωνσταντινουπόλεως με τους διαδηλωτές να ζητούν δικαιοσύνη καθώς όπως υποστηρίζουν ακόμη θρηνούν τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη που έπεσε νεκρός με τον ίδιο τρόπο.

Ο Αντώνης Τάσιος, γραμματέας του Οικισμού «Αγίας Σοφίας» εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία, σημειώνοντας παράλληλα ότι βγαίνουν και πάλι στους δρόμους, για τους ίδιους λόγους.

 

«Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι, κάθε χρόνο πεθαίνει ένας Ρομά. Είναι ρατσιστικό, για μένα δεν είναι σύμπτωση. Αφού το θέλουν έτσι τώρα θα μας βρουν και μπροστά τους. Επειδή δεν έχει κάποιος δίπλωμα δεν σημαίνει ότι μπορείς να του αφαιρέσεις τη ζωή. Ο χρόνος το Σάββατο γύρισε πάλι πίσω. 

Δεν συμπληρώθηκε ούτε καν χρόνος. Οι γονείς του Κώστα κλαίνε και αναφωνούν “δεν γίνεται”. Με λίγα λόγια, θα μας φάνε όλους επειδή είμαστε Ρομά», είπε στο thesstoday.gr.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA