Μενού
dikastiki aithousa
Αίθουσα δικαστηρίου. | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε υψηλούς τόνους, με έντονο προεκλογικό άρωμα, συζητήθηκαν σήμερα (27/09) στα δικαστήρια του Ναυπλίου τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Ορφανός έναντι του δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου. Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος κατηγορείται ότι πέταξε σακούλα με σκουπίδια και περιττώματα ζώων έξω από το σπίτι του συνυποψηφίου δημάρχου και πολιτικού του αντιπάλου.

Σύμφωνα με argolida24 το κλίμα στα δικαστήρια Ναυπλίου ήταν από νωρίς «πολεμικό», καθώς στην αίθουσα και στους διαδρόμους είχαν βρεθεί αρκετοί υποψήφιοι της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» του κ. Ορφανού.

Ο ίδιος έχασε κάποια στιγμή την ψυχραιμία του, όταν ο συνήγορος του κ. Κωστούρου, Αλέξης Κούγιας έθεσε ένα ερώτημα στον μάρτυρα, με τον κ. Ορφανό να σηκώνεται όρθιος, να φωνάζει, και να χτυπά με το χέρι του το έδρανο. Οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να φωνάζουν την ώρα που διεξαγόταν η διαδικασία και ο πρόεδρος ζήτησε διακοπή για λίγα λεπτά. Μάλιστα, στο σημείο παρενέβη και ο αστυνομικός, ο οποίος εκτελούσε την υπηρεσία του στο Δικαστικό Μέγαρο.

Στιγμές μεγάλης έντασης

Μετά την διακοπή και με την αστυνομική παρουσία να έχει ενισχυθεί, ο πρόεδρος ζήτησε να μην υπάρχουν όρθιοι εντός της αίθουσας. Σε νέα ερώτηση του κ. Κούγια προς τον μάρτυρα του κ. Ορφανού, υποψήφιος της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» φώναξε έντονα από την θέση του απευθυνόμενος προς το πρόεδρο του Δικαστηρίου και προς τον ποινικολόγο.

Τότε, ο πρόεδρος ζήτησε την απομάκρυνση και των καθήμενων και η συζήτηση συνεχίστηκε μόνο με την παρουσία των δικηγόρων και του μάρτυρα, καθώς και ισχυρής αστυνομικής δύναμης που φρουρούσε την είσοδο της αίθουσας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.