Μενού
panepistimio patra
Παρέμβαση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πάτρας | Facebook/Christos Bouras
  • Α-
  • Α+

Ένταση σημειώθηκε την Παρασκευή (26/04) στο Πανεπιστήμιο Πάτρας όταν φοιτητές πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρήστου Μπούρα, διαμαρτυρόμενοι για διώξεις σε βάρος τεσσάρων συμφοιτητών τους.

Όπως μεταδίδει το tempo24.news, η κατάληψη στο γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών έληξε έπειτα από περίπου 4 ώρες.

Ο ίδιος ο πρύτανης, σε ανάρτησή του, κάνει λόγο για «εγκλωβισμό» του από φοιτητές και καταγγέλλει πως το αυτοκίνητό του «περιφρουρείται» για να μην διαφύγει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πρύτανη αναφέρει:

«Εδώ και 4 ώρες ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών University of Patras είναι εγκλωβισμένος στο γραφείο του και το αυτοκίνητο του περιφρουρείται για να μην το χρησιμοποιήσει για να διαφύγει.

Θέλω να δηλώσω απερίφραστα πως δεν Φοβάμαι Τίποτα και δεν θα φύγω απο το Πανεπιστήμιο. Σήμερα στο Πανεπιστήμιο θα αναγορεύσουμε σε Επίτιμο Καθηγητή τον Ολυμπιονίκη κ. Ν. Κακλαμανάκη.

Ας αναλάβει το Πολιτικό Σύστημα τις ευθύνες του και ας σπάσει τις ένοχες σιωπές. Ολοι ξέρουν και είναι ενήμεροι. Πρέπει να πάψουν τέτοιες αντιδημοκρατικές και παρεμβατικές ενέργειες και να καταδικαστούν όσοι τους στηρίζουν. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους και δεν έχει ιδιοκτήτες.»

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε (26/04) η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τον αποκλεισμό του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα, στο γραφείο του, από ομάδα φοιτητών, αναφέρονται τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περιστατικό με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, υπήρξε συγκέντρωση - διαμαρτυρία περίπου 100 ατόμων έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τα άτομα παρέμειναν εξωτερικά του χώρου έως την 17:50΄ώρα της ιδίας, όπου αποχώρησαν από το σημείο, αναγράφοντας σχετικά συνθήματα στον τοίχο του κτηρίου με σπρέι.

Κατά την εξέλιξη της προαναφερόμενης συγκέντρωσης υπήρχε συνεχής επικοινωνία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου χωρίς ουδέποτε να ζητηθεί η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA