Μενού
Fotia-magnisia
Φωτιά στη Μαγνησία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εντολή εκκένωσης της Νέας Αγχιάλου έδωσε η αστυνομία, σε απόσταση τουλάχιστον έξι χιλιομέτρων μακριά από την πόλη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπάρχουν φόβοι για μεγάλο ωστικό κύμα από τις εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών.

Δραματική έκκληση για εκκένωση της περιοχής, έδωσε και ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μπέος ανέφερε ότι υπάρχουν λεωφορεία για να απομακρύνουν τους πολίτες αλλά και πλωτά σκάφη από ιδιώτες.

«Απευθύνω έκκληση να απομακρυνθεί ο κόσμος από την περιοχή της Νέας Αγχιάλου . Κατά το 80% η Νέα Αγχίαλος έχει εκκενωθεί. Βοηθήστε να εκκενωθεί η Αγχίαλος. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί».

Μήνυμα εστάλη και από το 112 «εκκενώστε την περιοχή των εκρήξεων Καραμπά Αγχιάλου σε απόσταση Image removed.τριών χιλιομέτρων».

Απομακρύνονται μαχητικά F-16

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δόθηκε εντολή για μετακίνηση κάποιων μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τη βάση της Νέας Αγχιάλου σε άλλη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Σχετικά με τις πληροφορίες για την απομάκρυνση των μαχητικών αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά βρίσκεται μακριά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών

Το απόγευμα της Πέμπτης (27/07) σημειώθηκαν απανωτές και ισχυρότατες εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορικής Βάσης της 111 ΠΜ στην Νέα Αγχίαλο.

Οι φλόγες πέρασαν, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.

Να σημειωθεί ότι το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί ενώ έχουν απομακρυνθεί και όσοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο.

Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για νέες εκρήξεις και το ωστικό κύμα που θα ακολουθήσει.

Από τις πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν ζημιές σε καταστήματα της Νέας Αγχιάλου.

Κάτοικοι στο Βόλο ανέφεραν ότι «τραντάχτηκαν» τα σπίτια τους από τις ισχυρές εκρήξεις.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Facebook δείχνουν τη φωτιά και τους καπνούς, να πλησιάζουν δεξαμενές προπανίου.

Εκκενώσεις με πλωτά μέσα

Στην παραλία της Νέας Αγχίαλου βρίσκονται κάτοικοι και τουρίστες της περιοχής, οι οποίοι απομακρύνονται με πλωτά μέσα.

Μέχρι στιγμής έχουν συνολικά απεγκλωβιστεί 133 άτομα από 15 Ι/Δ σκάφη με τη συνδρομή 3 ΠΛΣ και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου ενώ σε ετοιμότητα παραμένουν 4 ΠΛΣ, 3 ιδιωτικά σκάφη και 2 Ρ/Κ στη θαλάσσια περιοχή Νέα Αγχιάλου.

Μηνύματα του 112

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές.

Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA