Μενού
oyk
Ειδικές δυνάμεις. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στο πλαίσιο της επιχείρησης Sea Guardian διεξήχθη στις 12 Δεκεμβρίου μια εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση στην θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου πελάγους.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, στην άσκηση συμμετείχαν:

  • Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Άτλας Ι», της Διοίκησης Φρεγατών, το οποίο προσομοίωσε ύποπτο εμπορικό πλοίο.
  • Το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων «Δανιόλος», της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, στο οποίο επέβαινε Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).
  • Ένα Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου/Ταχείας Μεταφοράς της ΔΥΚ.
  • Ένα ελικόπτερο της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού.
  • Στοιχείο Διοίκησης και Ελέγχου Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου που έχουν διατεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας στην του ΝΑΤΟ.

Ο στόχος της άσκησης

Σκοπός της άσκησης ήταν η βελτίωση του συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου, καθώς και η εξέταση του επιπέδου ετοιμότητας των Δυνάμεων που διατίθενται στο ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων στον θαλάσσιο χώρο.

Βασικό αντικείμενο της άσκησης ήταν η εκτέλεση μη συναινετικής νηοψίας σε εμπορικό πλοίο ενδιαφέροντος, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA