Εντυπωσιακός και με δεδομένα διεξαγωγής μακριά από τις υπερβολές του παρελθόντος, ο Ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου, το έθιμο, που κατάφερε να γίνει το επίκεντρο των διεθνών Μ.Μ.Ε. όπως κανένα άλλο πασχαλινό έθιμο του Ορθόδοξου Πάσχα, πραγματοποιήθηκε και φέτος, χαρίζοντας μοναδικό θέαμα και φωτογραφικά στιγμιότυπα σε όσους επέλεξαν να το παρακολουθήσουν από κοντά.
Ο αριθμός ρουκετών και φέτος ήταν μειωμένος- στο πλαίσιο του αυτοπεριορισμού των συνεργείων- κάτι άλλωστε που αποτελούσε και το βασικό ζητούμενο των θιγομένων κατοίκων.
Όπως αναφέρει ο «Πολίτης Χίου» αυξημένα ήταν φέτος, για πρώτη φορά, τα μέτρα ασφαλείας. Ο δήμος Χίου μοίρασε φορητούς πυροσβεστήρες και τοποθέτησε επιπλέον βρύσες περιμετρικά των εκκλησιών ενώ προχώρησε στην καθολική αντικατάσταση των συρμάτων που τοποθετούνται κάθε χρόνο για την προστασία σπιτιών και ενοριών.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.