Μενού
koronoios
Κορονοϊός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνολικά 45 θάνατοι από κορονοϊό και ένας από γρίπη καταγράφηκαν την εβδομάδα μεταξύ 20ης και 26ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη νεότερη έκθεση του ΕΟΔΥ.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών με κορονοϊό που έχασαν τις ζωές τους είναι τα 85 έτη - εύρος 57-94 έτη.

Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022.

Αυξημένες οι διασωληνώσεις με κορονοϊό

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 50 ασθενείς, με τον αριθμό τους να παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.

Οι νέες εισαγωγές παρουσίασαν αύξηση 3% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό.

Την εβδομάδα 45, η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η EG.5 (47%) ακολουθούμενη από την XBB.1.5 (20%) και την ΧΒΒ.1.16 (10%).

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε 4 από τις 9 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ένας θάνατος και ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης

Στην ίδια έκθεση του ΕΟΔΥ γίνεται γνωστό πως η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει κάτω του 10%.

Κατά το προαναφερθέν διάστημα, καταγράφηκε ένας νέος θάνατος αλλά και ένα νέο σοβαρό κρούσμα με νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Από την εβδομάδα 40/2023 έως την εβδομάδα 47/2023 νοσηλεύτηκαν 6 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 4 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA