Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυξημένα είναι τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα (4-12/12), ενώ καταγράφηκαν 48 νέοι θάνατοι από τον ιό, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων από κορονοϊό είναι 82,5 έτη (εύρος 58-99 έτη). Ο αριθμός των θανάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=44) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 59, με τον αριθμό να παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες (n=21) και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022.

Τέλος, ο αριθμός των εισαγωγών (n=1.176) παρουσίασε αύξηση 38% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες και ήταν χαμηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022.

Η εικόνα της γρίπης

Όσον αφορά στη γρίπη, η θετικότητα παραμένει άνω του ορίου του 10% που αποτελεί ενδεικτικό εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC.

Την ίδια περίοδο καταγράφηκαν τέσσερα νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ δεν καταγράφηκε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Δηλώθηκε, αναδρομικά, ένα σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ με ημερομηνία εισαγωγής εντός της εβδομάδας 48/2023

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA