Μενού
O Χρήστος Σταϊκούρας στην επανέναρξη των δρομολογίων από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Με το πρώτο επιβατικό δρομολόγιο στο τμήμα από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα ταξίδεψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Έτσι σηματοδοτήθηκε η επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που είχαν διακοπεί λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία «Daniel». Ο Χρήστος Σταϊκούρας συνοδευόταν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστο Παληό.

Από τον σιδηροδρομικό σταθμό στο Λιανοκλάδι, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δήλωσε: 

«Η επανεκκίνηση των επιβατικών δρομολογίων σε όλο το μήκος της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τρεις μήνες μετά τη διακοπή τους εξαιτίας των εκτεταμένων ζημιών από την θεομηνία ‘‘Daniel’’ είναι το δεύτερο σημαντικό βήμα για την ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο βήμα έγινε την Κυριακή, με την επιτυχή πρώτη κυκλοφορία των εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Ακολουθεί η πλήρης αποκατάσταση του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου, για την οποία η Κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πόρους ύψους 200 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Παράλληλα, δρομολογούνται πρωτοβουλίες για την οργανωτική αναδιάρθρωση των φορέων του ελληνικού σιδηροδρόμου και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου. Το τρένο μπαίνει και πάλι στις ράγες».

Χρήστος Σταϊκούρας
O Χρήστος Σταϊκούρας στην επανέναρξη των δρομολογίων από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA