Μενού
mat.jpg
EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό των αρχηγών των συνδέσμων οπαδών που οργάνωσαν την επίθεση στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού.

Πλέον οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους θέλουν να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο με τρία βήματα. Πιο αναλυτικά:

  1. Πρώτο βήμα: Κεντρικό ρόλο στη συλλογή στοιχείων αποτελεί η συγκέντρωση μαρτυριών από τα «πιτσιρίκια», δηλαδή τους μικρότερους σε ηλικία που στρατεύονται στα ραντεβού για επεισόδια.
  2. Δεύτερο βήμα: Η σάρωση στα στίγματα των κινητών, στην προσπάθεια να εντοπίσουν από πού ξεκίνησαν οι χούλιγκαν και πού κατέληξαν.
  3. Τρίτο βήμα: Τα αποτελέσματα DNA και αποτυπωμάτων από ρόπαλα, σουγιάδες, ρούχα και άλλα πειστήρια που έχουν συγκεντρωθεί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αμέσως μετά τις γιορτές αναμένεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, με την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την απόδοση κατηγοριών σε δεκάδες άτομα.

Ρέντη: Στο μικροσκόπιο ο 16χρονος αδερφός και ο 26χρονος μάνατζερ τράπερ

Ταυτόχρονα, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τόσο ο 26χρονος, που φέρεται να είναι μάνατζερ γνωστού τράπερ, όσο και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί στοιχεία που συνδέουν τόσο τον 16χρονο όσο και τον 26χρονο με την επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις. Για τον 16χρονο βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA του σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας, ενώ στα χέρια του 26χρονου, αλλά και στο γκρι ζιβάγκο που φέρεται να φορούσε, εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας.

Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν πολλά «ορφανά» DNA και αποτυπώματα, που δεν εντοπίστηκαν κατά την προσαγωγή των 424 ατόμων από το γήπεδο, το βράδυ των επεισοδίων.

Ειδικά κλιμάκια σαρώνουν τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων, ώστε να φανεί ποια ώρα και πού βρισκόταν ο καθένας, ενώ γίνεται έρευνα και στα ρούχα του 26χρονου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από αστυνομικές πηγές, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται σημαντικός αριθμός συλλήψεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA