Μενού
Οπαδική βία
Οπαδική βία | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γεωργία Παναγοπούλου
  • Α-
  • Α+

Αντίστροφη μέτρηση για νέες συλλήψεις τα επόμενα 24ωρα εμπλεκομένων στα σοβαρά επεισόδια πριν από περίπου μια εβδομάδα στο Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ ο οποίος δίνει καθημερινά στο νοσοκομείο της Νίκαιας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ ταυτοποιήθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας δείγμα γενετικού υλικού που εντοπίστηκε σε εκτοξευτή φωτοβολίδας που χρησιμοποιήθηκε στα επεισόδια με DNA του 16χρονου αδελφού του 18χρονου ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά. Παράλληλα βρέθηκε και πυρίτιδα στα χέρια του.

Για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ενημερώθηκαν οι δικαστικές αρχές και αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης του.

Ωστόσο, δείγμα γενετικού υλικού έχει βρεθεί και σε άλλα «πολεμοφόδια» που κατασχέθηκαν μετά τα επεισόδια και όπως αναφέρουν πληροφορίες ταυτίζεται με DNA προσαχθέντων. Παράλληλα οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση συνεχίζουν να αντλούν κρίσιμα για αυτούς στοιχεία για τον κουκουλοφόρο καθοδηγητή αλλά και για άτομα που ήταν στη «πρώτη γραμμή».

Επιπροσθέτως ο 18χρονος λίγο πριν την απολογία του είχε καταθέσει αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, με το αίτημα να απορρίπτεται από τις δικαστικές αρχές καθώς είναι κρατούμενος για την υπόθεση και όχι μάρτυρας.

Επίσης, στην απολογία του άλλαξε τους αρχικούς ισχυρισμούς του λέγοντας ότι έριξε τη φωτοβολίδα, αλλά δεν ξέρει εάν ήταν εκείνη που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό.

Ακόμη υποστήριξε πως υπήρξε και άλλο άτομο σε κοντινή απόσταση, πίσω από ένα αυτοκίνητο, το οποίο έριξε μία φωτοβολίδα προς την πλευρά του αστυνομικού. Όπως είπε ο κατηγορούμενος, δεν μπορεί να τον περιγράψει, ενώ ζήτησε να ελεγχθεί εάν ο αστυνομικός χτυπήθηκε από τη δική του φωτοβολίδα.

Ζήτησε συγνώμη από τον αστυνομικό για τον τραυματισμό με την ευχή να βελτιωθεί η υγεία του και τόνισε πως δεν είχε συμμετάσχει ποτέ ξανά σε επεισόδια.

Οι εξελίξεις στην ΕΛΑΣ μετά τα επεισόδια στου Ρέντη

Την ίδια στιγμή στην ΕΛΑΣ αναζητούν τρόπους να αποφευχθεί νέα «ανταρσία» αστυνομικών όπως συνέβη χθες το απόγευμα όταν τα μέλη έξι διμοιριών των ΜΑΤ αρνήθηκαν αρχικά να εκτελέσουν υπηρεσία στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και τελικά εκτέλεσαν τη σχετική εντολή μετά από διαβουλεύσεις.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Δευτέρα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας τη θεσμοθέτηση της εργασίας τους ως επικίνδυνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA