Μενού
F-16
F-16 | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Έπεσε F-16 Block 52 σε περιοχή νοτιανατολικά της Χαλκιδικής υπό συνθήκες που δεν έχουν, ακόμα, διαλευκανθεί.

Ειδικότερα, τα στοιχεία αναφέρουν πως κατέπεσε στη νήσο Ψαθούρα, η οποία βρίσκεται νότια της Χαλκιδικής. 

Το μαχητικό είχε απογειωθεί από τη Λάρισα.

Σώος ο πιλότος του F-16

Ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφος είναι σώος καθώς κατάφερε να εκτοξευτεί από το F-16 και βρίσκεται σε ασφαλή τοποθεσία.

Νωρίτερα, άλλωστε, είχε γίνει γνωστό πως εθεάθη αλεξίπτωτο στον αέρα.

Ο πιλότος είναι σε επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και στο σημείο, όπου βρίσκεται, μεταβαίνουν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού για την περισυλλογή του.

Ειδικότερα, στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, ένα CL-415, ενώ στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα «Αιγαίο».

Μετά τον εντοπισμό και τη διάσωσή του, ο πιλότος θα μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ για την πτώση του μαχητικού

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πτώση του μαχητικού. 

«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει ένα ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, ένα CL-415 από την 113ΠΜ, κατευθύνεται στην περιοχή η φρεγάτα "Αιγαίο", ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130» αναφέρει, ειδικότερα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA