Εντατικοί έλεγχοι για θερμική καταπόνηση εργαζομένων πραγματοποιούνται από τις αρχές Ιουνίου 2025, με την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας να καταγράφει συνολικά 1.345 επιθεωρήσεις και να επιβάλλει πρόστιμα ύψους 94.502 ευρώ σε 52 περιπτώσεις παραβάσεων.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το 54,65% των ελέγχων επικεντρώθηκε στους κλάδους των κατασκευών, της εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων — τομείς όπου οι εργαζόμενοι εκτίθενται συχνότερα σε συνθήκες θερμικής καταπόνησης, είτε λόγω εξωτερικών μετεωρολογικών παραγόντων είτε λόγω μικροκλιματικών συνθηκών στους εσωτερικούς χώρους εργασίας.
Τα υψηλότερα πρόστιμα επιβλήθηκαν στον κατασκευαστικό τομέα, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 55.701 ευρώ.
Ακολουθούν η εστίαση με 11.600 ευρώ και η μεταποίηση με 10.601 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εντοπίστηκαν παραβάσεις που αφορούσαν τόσο στο θεσμικό πλαίσιο — όπως η εκπαίδευση και ενημέρωση των εργαζομένων, η λήψη οργανωτικών μέτρων, ο συντονισμός των εργασιών και η γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου — όσο και στην παροχή μέσων ατομικής προστασίας και στην επίβλεψη της υγείας των εργαζομένων, με ελλείψεις στην τήρηση ιατρικών φακέλων και στις βεβαιώσεις καταλληλότητας.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.