Μενού
pispirigkoy
Ρούλα Πισπιρίγκου | Giannis Dimitropoulos - SOOC
  • Α-
  • Α+

Μετά από μεγάλο διάστημα αποχής, λόγω καλοκαιριού, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία των παιδιών της στην Πάτρα. Μάλιστα, πήρε νέα αναβολή για αύριο, Πέμπτη (07/09).

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της κατηγορουμένης, υπέβαλε αίτημα για διακοπή 15 ημερών, προκειμένου να εξεταστούν από ειδικό έγγραφο, που προσκόμισε στο δικαστήριο ο καθηγητής τοξικολογίας, Νίκος Ράικος, ο οποίος διενήργησε τις τοξικολογικές εξετάσεις σε δείγμα αίματος, ούρων και οργάνων της Τζωρτζίνας, εντοπίζοντας την κεταμίνη. Δεν έλειψαν οι επιθέσεις σε βάρος του, χαρακτηρίζοντας τις τοποθετήσεις του ως «επιστημονικές τοποθετήσεις κλόουν».

Τι είπε ο Κούγιας στο δικαστήριο

«Θέλω να τα εξετάσει ο συνεργάτης μας καθηγητής Τσατσάκης. Αμφισβητούμε όσα έχει πει στο δικαστήριο ο κ. Ράικος γιατί ο συνεργάτης μας μας είπε -και θα τα πει και σε εσάς- ότι δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό σε όσα είπε. Μας είπε πως πρόκειται για «επιστημονικές τοποθετήσεις κλόουν».

«Έχουμε αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, στον οποίο δεν παρέδωσε σειρά εγγράφων και τώρα υποστηρίζει ότι τα είπε προφορικά» σημείωσε ο κ. Κούγιας, κατηγορώντας τον μάρτυρα για ψευδορκία .

Απέρριψε το αίτημά του το δικαστήριο

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την 15νθήμερη διακοπή και αποφάσισε να εξεταστεί ο κ. Ράικος μετά την ανάγνωση των εγγράφων στα οποία περιλαμβάνονται πλέον και τα στοιχεία που προσκόμισε σήμερα. Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί ο μάρτυρας κατ αντιπαράσταση με τον καθηγητή τοξικολογίας, Αριστείδη Τσατσάκη, ο οποίος ο οποίος είναι μεταξύ αυτών που έχει ζητήσει η πλευρά της κατηγορούμενης ως πραγματογνώμονα.

Ο κ. Κούγιας επανέφερε, επίσης, στο δικαστήριο αιτήματα για εξέταση από το δικαστήριο ειδικών επιστημόνων που έχει προτείνει ενώ ζήτησε να προσκομιστεί και
ο σάκος επείγουσας αναζωογόνησης προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα της θέσης των φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τα τελευταία λεπτά ζωής της Τζωρτζίνας. Ζήτησε επίσης για άλλη μία φορά να γίνει νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας , αλλά στο εργαστήριο του πανεπιστημίου της Κρήτης αυτή τη φορά καθώς όπως είπε: «Δεν δόθηκε στην κατηγορούμενη η δυνατότητα να έχει επιστημονικό αντίλογο»

Το δικαστήριο απέρριψε, ομόφωνα, τα αιτήματα για εξέταση νέων μαρτύρων με τον κ. Κούγια να σημειώνει πως υπήρξε «προκατάληψη σε βάρος της κατηγορούμενης» και για αυτό «σκοπίμως δεν εξετάστηκαν μάρτυρες».

Η πρόταση της εισαγγελέως

Η εισαγγελέας της έδρας στην πρόταση της ανέφερε πως δεν κρίνει απαραίτητο να εξεταστούν οι μάρτυρες που ζήτησε η υπεράσπιση, ενώ επιφυλάχθηκε να προτείνει σε επόμενο στάδιο της διαδικασίας σχετικά με τα υπόλοιπα αιτήματα. Τελικά, το δικαστήριο έπειτα από διάσκεψη απέρριψε ομόφωνα το αίτημα εξέτασης των μαρτύρων που αιτήθηκε η υπεράσπιση της κατηγορούμενης.

Η εισαγγελέας της έδρας στην πρόταση της ανέφερε πως δεν κρίνει απαραίτητο να εξεταστούν οι μάρτυρες που ζήτησε η υπεράσπιση, ενώ επιφυλάχθηκε να προτείνει σε επόμενο στάδιο της διαδικασίας σχετικά με τα υπόλοιπα αιτήματα. Τελικά, το δικαστήριο έπειτα από διάσκεψη απέρριψε ομόφωνα το αίτημα εξέτασης των μαρτύρων που αιτήθηκε η υπεράσπιση της κατηγορούμενης.

Δείτε επίσης:

Τι απαντά η Blue Star Ferries στο Reader για την ανακοίνωση περί «καμίας ευθύνης για το συμβάν»

Μαρτυρικός ο θάνατος του 36χρονου - Τον ρούφηξε η δίνη του Blue Horizon και εκσφενδονίστηκε

Αντιδράσεις για τη δήλωση Βαρβιτσιώτη: «Θρηνούν τον αδικοχαμένο, αλλά κι αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA