Μενού
Το πλοίο Ζωγραφιά
Το πλοίο Ζωγραφιά | Marine Traffic
  • Α-
  • Α+

Νέα επίθεση καταγράφεται κατά πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα, αυτή τη φορά κατά ελληνόκτητου.

Το πλοίο Ζωγραφιά, που έπλεε υπό σημαία Μάλτας, χτυπήθηκε ενώ διερχόταν τη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας προς βορρά 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Saleef της Υεμένης.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, φαίνεται ότι δέχθηκε επίθεση από πύραυλο. Έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, αλλά συνεχίζει αυτόνομα την πορεία του.

Στο bulk carrier επιβαίνουν 24 άτομα πλήρωμα, κανένας εκ των οποίων δεν είναι Έλληνας. Πρόκειται για τρείς υπηκόους Φιλιππίνων, 20 Ουκρανούς και έναν υπήκοο Γεωργίας.

Δεν υπάρχουν, επίσης, πληροφορίες για τραυματισμούς μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Το Ζωγραφιά (κατασκευής 2010) χωρητικότητας 56.894 dwt είχε αποπλεύσει από το Βιετνάμ για το Ισραήλ. Συνεχίζει την πορεία του προς το Σουέζ όπου θα γίνει εκτίμηση των ζημιών του.

Στα ύψη η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα

Το τελευταίο διάστημα είναι συνεχείς οι επιθέσεις που καταγράφονται στην περιοχή, με δράστες - συνήθως - τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης

Μόλις χθες, οι αντάρτες προειδοποίησαν πως θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους κατά πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ. 

Το απόγευμα της Δευτέρας (15/1), είχε καταγραφεί άλλο ένα περιστατικό με πυραυλική επίθεση κατά πλοίου, 95 ναυτικά μίλια ανοικτά του λιμανιού του Άντεν της Υεμένης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

  • 1

BEST OF LIQUID MEDIA