Μενού
112.jpg
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τη δημιουργία του «Αγροτικού 112» ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 30ης Έκθεσης Agrotica, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ότι «η προειδοποίηση θα δίδεται με την αποστολή SMS 72 ώρες πριν την έλευση του καιρικού φαινομένου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 112 που θα απευθύνεται σε γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, θα συνοδεύεται από οδηγίες, ανάλογα με το είδος του καιρικού φαινομένου.

Η νέα αυτή υπηρεσία συνδυάζει τα γεωχωρικά δεδομένα των αγροτεμαχίων, τη δυνατότητα πρόβλεψης συγκεκριμένων καιρικών φαινομένων που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή και την έγκαιρη ενημέρωση- προειδοποίηση των γεωργών ή κτηνοτρόφων που βρίσκονται στη ζώνη προειδοποίησης, που αναμένεται να πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα.

Αγροτικό 112: Πότε θα ενεργοποιείται

Τα καιρικά φαινόμενα που θα ενεργοποιούν το Aγροτικό 112 θα είναι παγετός, καύσωνας, χαλάζι, βροχόπτωση και κεραυνοί.

«Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στην αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ στο πλαίσιο της πρόληψης, που άμεσα θα φέρει στη διαβούλευση το ΥΠΑΑΤ και θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες αγρότες κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, να προβούν σε εκείνες τις ενέργειες που θα μπορούν έγκαιρα να προστατεύσουν την περιουσία τους από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης», τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA