Μενού
kafsonas
Καύσωνας στην Αθήνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Επιμένει το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού τόσο την Κυριακή (14/04) όσο και την Δευτέρα (15/04) ωστόσο από Τρίτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, αφρικανική σκόνη αλλά και τοπικές βροχές.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο υδράργυρος θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 30 με 31 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 5 με 7 πιθανόν στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Δευτέρα (15/04) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά το βράδυ θα πυκνώσουν.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη (16/04) περιμένουμε αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά και πιθανώς το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου περίπου.

Την Τετάρτη (17/04) θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και πιθανόν από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι στα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Τέλος την Πέμπτη (18/04) στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ενώ υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώση περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA