Μενού
vrohi athina
Βροχερός καιρός στην Αθήνα | Eurokinissi/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Αλλάζει μέσα στην ημέρα το σκηνικό του καιρού καθώς παρά την ηλιοφάνεια του πρωινού, από το απόγευμα και μετά περιμένουμε ένα γρήγορο πέρασμα βροχών και καταιγίδων που θα ολοκληρωθεί αύριο Τρίτη (05/03).

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αιτία για τη μεταβολή του καιρού ένα βαρομετρικό χαμηλό από το κέντρο της Ιταλίας που θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά και θα μας απασχολήσει σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με τον μετεωρολόγο να κάνει λόγο για «μέτωπο καταιγίδων προ των πυλών».

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα από το απόγευμα της Δευτέρας και μέχρι το τέλος της ημέρας ενώ τα φαινόμενα θα φτάσουν μέχρι και τα πιο ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια μέχρι το απόγευμα ενώ μέσα στη νύχτα γρήγορο πέρασμα από βροχές και καταιγίδες και από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Η αυριανή (05/03) ημέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό αλλά θα βελτιωθεί γρήγορα μέσα στην ημέρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο καιρός την Τσικνοπέμπτη

Με ήπιες καιρικές συνθήκες ξεκινά η εβδομάδα, παρόλα αυτά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα έχουμε ένα γρήγορο πέρασμα βροχών - καταιγίδων που τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν κι ένταση, τονίζει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του όπου κάνει αναφορά στην Τσικνοπέμπτη, λέγοντας:

«Άστατος ο καιρός και την Τσικνοπέμπτη με περιορισμό της αστάθειας στα ανατολικά καθώς θα πηγαίνουμε προς το βράδυ». 

H πρόγνωση της Δευτέρας

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα Δευτέρα (04/03), το meteo.gr, προβλέπει μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες. Αναμένονται χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 μποφόρ στα πελάγη ενώ αναμένεται μεταφορά Σαχαριανής σκόνης και λασποβροχές.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα αναμένεται μεταβολή του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα. Βροχές τοπικού χαρακτήρα και μικρότερης έντασης θα εκδηλωθούν επίσης από τις μεσημεριανές ώρες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τη νύχτα προς Τρίτη τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν την ανατολική και βόρεια χώρα, το Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ τα φαινόμενα στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά θα συνεχιστούν. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης και την εκδήλωση λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 20, στη Θεσσαλία από 4 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά στα 7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών προς το βράδυ. Αργά το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και προοδευτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους από τις μεσημεριανές ώρες. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA