Μενού
kairos-kaysonas
Καιρός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ανόδο αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της υπηρεσίας Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να κάνουν λόγο πως «κύμα» καύσωνα αναμένεται να πλήξει τη χώρα στις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα αυξηθεί, όπως ειπώθηκε, τις πρώτες ημέρες του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού, με τα φαινόμενα να γίνονται εμφανή σε αρκετά σημεία της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, οι μέγιστες τιμές του υδράργυρου προς το τέλος της εβδομάδας θα κυμαίνονται σε πολύ υψηλά – για την εποχή – επίπεδα, γεγονός που ερμηνεύεται ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους πάλι τα 40άρια.

Στον παρακάτω Χάρτη 1, παρουσιάζεται η 24ωρη μεταβολή των μέγιστων θερμοκρασιών τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου, όπως προβλέπεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr:

hartis meteo
Χάρτης Meteo

Η πρόγνωση Αρναούτογλου - Έρχονται 40άρια

Με το τριπλό κύμα καύσωνα να έχει αφήσει την Ελλάδα, ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε σε γράφημα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό έως και τις 9 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή καιρού της ΕΡΤ, από την Τετάρτη (2/8) έως και το Σάββατο (5/8) η θερμοκρασία θα φτάσει στους κλειστούς κάμπους ακόμη και τους 40 βαθμούς.

Παράλληλα, την εμφάνισή τους θα κάνουν διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα (31/7) και την Τρίτη (1/8) τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια τις θερμές ώρες.

Οι βροχές θα επιστρέψουν ξανά το Σάββατο, ενώ αυτή τη φορά θα υπάρχουν και καταιγίδας στα δυτικά και βόρεια ορεινά, αλλά και στις ημιορεινές περιοχές. Οι μπόρες θα συνεχιστούν έως και την Τρίτη (7/8).

Η πρόγνωση για σήμερα, Δευτέρα

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας σήμερα Δευτέρα (31/07), ενώ τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 31/07 προβλέπεται να παρουσιάσουν άνοδο έως και 3 °C κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Κρήτη, σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές της Κυριακής 30/07/2023. Στον παρακάτω Χάρτη 1, παρουσιάζεται η 24ωρη μεταβολή των μεγίστων θερμοκρασιών τη Δευτέρα 31/07, όπως προβλέπται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Περαιτέρω άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τις μέγιστες τιμές της προς το τέλος της εβδομάδας να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.   

Παράλληλα, τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 31/07 προβλέπονται στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Μικρή πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στη Μακεδονία. Στον παρακάτω προγνωστικό Χάρτη 2, εμφανίζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχόπτωσης σε χιλιοστά (mm) κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 31/07/2023, όπως υπολογίστηκαν από αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ επισημαίνεται η περιοχή με τη πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.   

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA