Μενού
kaysonas - kafsonas
Καύσωνας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε κλοιό καύσωνα αναμένεται να μπει ολόκληρη η χώρα από αύριο Δευτέρα (10/06) και κυρίως το τριήμερο Τρίτης, Τετάρτης, Πέμπτης, καθώς οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, ένας «Παν-Ιταλικός καύσωνας με σκόνη έρχεται και στη χώρα μας» ενώ δηλώνει χαρακτηριστικά πως «έπεται και συνέχεια».

Πιο συγκεκριμένα, «από σήμερα Κυριακή (09/06)  θερμές αφρικανικές αέριες μάζες με σκόνη αφού δημιουργήσουν ανυπόφορη ζέστη στη γειτονική μας Ιταλία  θα αρχίσουν σταδιακά να επηρεάζουν και τη χώρα μας» αναφέρει ο μετεωρολόγος και συνεχίζει με τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

«Δυστυχώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας ορισμένα αστικά κέντρα τις επόμενες ημέρες θα δεχτούν μεγάλη θερμική πίεση (όχι πρωτόγνωρη)  όπως η Ορεστιάδα, οι Σέρρες,η Λάρισα ,τα Τρίκαλα,η Λιβαδειά ,η Χαλκίδα,η Αθήνα, ο Πειραιάς,η Λαμία, το Άργος,η Σπάρτη κ.α.

Αναλυτικότερα, την έντονη ζέστη (Κυριακή -Δευτέρα) θα διαδεχτεί τριήμερος καύσωνας, (Τρίτη -Τετάρτη -Πέμπτη ) και στη συνέχεια  θα ακολουθήσει έντονη ζέστη (Παρασκευή -Σάββατο -Κυριακή).

Τις ημέρες του καύσωνα η θερμοκρασία δεν φαίνεται προς το παρών να ξεπερνά τους 42 βαθμούς στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές όπως η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Αττική ,η Αργολίδα ,η Λακωνία,η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα.

Υ.Γ: Δεν μπορώ να παραβλέψω και να μην προβληματιστώ από πλευράς κλίματος  ,για τη μεγάλη διάρκεια πολύ υψηλών θερμοκρασιών σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα που  παρουσιάζει  ο φετινός Ιούνιος».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA