Θα θυμίζει χειμώνα το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο καθώς φαίνεται πως η κακοκαιρία «Alexis» φέρνει θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, μαζί με χιόνια σε ορεινά και πεδινά της Βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, η κακοκαιρία φέρνει «Σκανδιναβικό κρύο, ανέμους στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας ».
Η ανάρτηση Τσατραφύλλια
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, για το Σάββατο προβλέπονται:
- Ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά ,Θράκη , ανατολικό και βόρειο Αιγαίο,Δωδεκάνννησα.
- Νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ.Θα πνέουν και στη στεριά, της νότιας Εύβοιας, των νησιών ,της Αττικής (νότια),της θεσσαλονίκης (βαρδάρης), στον Πατραϊκό ,στον Κορινθιακό και στην Πελοπόννησο.
- Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).
Για την Κυριακή (26/11):
- Ισχυρές καταιγίδες το πρωί σε ανατολικό Αιγαίο,Δωδεκάνννησα
- Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ.Θα πνέουν και στη στεριά των παραπάνω περιοχών. Εξασθένηση από το απόγευμα.
- Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.
- Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας 12-14 βαθμούς. Χαρακτηριστικά: Αθήνα 7 ,Θεσσαλονίκη 3, Κοζάνη -3 (Κυριακή ξημερώματα) .
- Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλαδα το πρωί.
Όπως επισημαίνει, τη Δευτέρα (27/11) αναμένεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας ενώ Τρίτη και Τετάρτη, περιμένουμε νέα επιδείνωση.
«Πτώση έως και 14 βαθμούς»
Ο Σάκης Αρναούτογλου, επιβεβαιώνει την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα αναφέρει ότι ενώ μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (25/11) η θερμοκρασία θα είναι σε «ανοιξιάτικα επίπεδα», εντούτοις μέσα σε ένα οκτάωρο ο «σφοδρός - παγερός Βαρδάρης θα ρίξει τη θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη έως και 14 βαθμούς.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής τις βραδινές ώρες του Σαββάτου», καταλήγει ο μετεωρολόγος.
- Πυροβολισμοί σε ΕΦΚΑ: Αυτός είναι ο 89χρονος «πιστολέρο» - Τι ρούχα φορά σύμφωνα με μαρτυρίες
- Από gamer, επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ: Τι αποκαλύπτουν τα social media του 31χρονου δασκάλου
- «Ακόμα και εμείς οι Βούλγαροι πάμε Ελλάδα» - Διαφήμιση του βουλγαρικού τουρισμού κατέληξε σε φιάσκο
- Έμεινε άυπνος για 11 μέρες, έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες, αλλά άρχισε να πληρώνει το τίμημα 30 χρόνια μετά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.