Τα έργα για την ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού εξελίσσονται ομαλά, με μόλις δύο μήνες να απομένουν πριν την παράδοση του έργου στα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα.
Η Αμβρακία οδός θα αποτελεί κατά την ολοκλήρωσή της ένα από τα μεγαλύτερα οδικά δίκτυα στην Ελλάδα.
Η σημαντικότητα της οδικής αυτής φλέβας έγκειται στο ότι θα ενώνει την Ιόνια οδό με τη σήραγγα Άκτιου - Πρέβεζας, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους μεταξύ προορισμών.
H διαδρομή Αθήνα - Λευκάδα αναμένεται να «πέσει» στις 3 ώρες και 20 λεπτά, ενώ εξίσου θα διευκολυνθεί η πρόσβαση σε Πρέβεζα και Βόνιτσα.
Το έργο έχει ουσιαστικά περάσει στο τελευταίο του στάδιο με το τμήμα Δρυμός - Βόνιτσα υπό κατασκευή, το οποίο παρουσιάζει τις περισσότερες δυσκολίες λόγω του ορεινού ανάγλυφου της περιοχής. Το συνολικό της μήκος θα είναι 48,5 χιλιόμετρα.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.