Μενού
Αστυνομία στα Εξάρχεια
Επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τυχόν, ποινικές ευθύνες όσων όφειλαν να ενημερωσουν εγκαίρως τις εισαγγελικές Αρχές για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του 23χρονου καταδικασθέντα για τις σεξουαλικές επιθέσεις στα Εξάρχεια, και δεν το έκαναν, ξεκινά με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετων Αθηνών Καλλιόπης Βαρδάκη.

Η παραγγελία δόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στην οποία απεστάλλει και ο φάκελος με τα έγγραφα που, κατά την Εισαγγελία Εφετων, αποδεικνύουν ότι το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του Ωρωπού και η Δομή Μαλακάσας είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο μετά την αποφυλάκισή του.

Σύμφωνα δε με την Εισαγγελία, πρωτίστως το αστυνομικό τμήμα ήταν αυτό που επί 3,5 μήνες δεν ενημέρωσε ότι ο 23χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος κρίθηκε κρατούμενος, δεν τήρησε τους περιοριστικούς του όρους

Την προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα την παράβαση καθήκοντος, θα διενεργήσει το Εσωτερικών Υποθέσεων της ασφάλειας που θα ζητήσει από το ΑΤ Ωρωπού κάθε έγγραφο που διαθέτει σχετιζόμενο  αφενός με το εάν έγιναν ενεργειες για την τήρηση των περιοριστικων όρων αφετέρου εάν και με ποιο τρόπο ενημερώθηκε η Εισαγγελία Εφετών για το ότι ότι ο 23χρονος ουδέποτε εμφανίστηκε στο ΑΤ.

Εξάρχεια: Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας

Η κ. Βαρδάκη πάντως σε ανακοινωσή της επισημαίνει πως η Εισαγγελία δεν ενημερώθηκε ποτέ για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον κατηγορούμενο.

«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε, κατόπιν αποφυλακίσεως κατηγορουμένου για απόπειρα βιασμού, λόγω συμπληρώσεως ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης διευκρινίζουμε ότι:

Ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά για την αναφερόμενη πράξη και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που έκρινε για νομικούς λόγους ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (δωδεκάμηνο).

Με το ίδιο βούλευμα τέθησαν στον κατηγορούμενο οι εξής περιοριστικοί όροι:

  • της υποχρέωσης διαμονής του στη δομή Μαλακάσας και
  • της υποχρέωσης εμφάνισής του στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του την 1η, 10η και 20η ημέρα εκάστου μηνός τασσομένης.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ενημέρωσε εγγράφως το αστυνομικό τμήμα, όπου όφειλε ο εν λόγω κρατούμενος να εμφανίζεται κοινοποιώντας προς τούτο και απόσπασμα του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Η Υπηρεσία μας ουδέποτε ενημερώθηκε καθ' οιονδήποτε τρόπο για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον κατηγορούμενο. Τυχόν ευθύνες αρμοδίων οργάνων ερευνώνται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν παραγγελίας μας.»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA