Εξαρθρώθηκε από την υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.
Συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου, συνελήφθησαν στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής και του Πειραιά, 2 αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 48 και 46 ετών και 32χρονη αλλοδαπή, μέλη της συμμορίας, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για - κατά περίπτωση - διακεκριμένες κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η δράση της συμμορίας χρονολογείται τουλάχιστον από το 2024. Ειδικότερα, τα μέλη της συμμορίας κινούνταν με μισθωμένα οχήματα και εισέρχονταν σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, προσποιούμενοι τους πελάτες, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής.
Αφού εντόπιζαν το προϊόν που επιθυμούσαν, χρησιμοποιώντας ειδικό μηχάνημα έκοβαν ή απενεργοποιούσαν το αντικλεπτικό σύστημα, το τοποθετούσαν σε σακούλα με διαφορετική επωνυμία και παρέμεναν εντός του καταστήματος για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες.
Μάλιστα, είχαν αναπτύξει τέτοια «επιχειρησιακή» ικανότητα, που διέπρατταν δύο κλοπές σε διαφορετικά καταστήματα μέσα σε χρονικό διάστημα μίας ώρας.
Δραστηριοποιούνταν, τόσο σε περιοχές της Αττικής, όσο και σε Καλαμάτα, Χανιά, Ηράκλειο Κρήτης και Πύργο Ηλείας, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο ποσό των 20.250 ευρώ.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση ο 48χρονος και η 32χρονη, εντοπίστηκαν να κινούνται πεζή στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και μετά από έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
- ασύρματα ακουστικά, που όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει νωρίτερα,
- μαγνητικό σύστημα απενεργοποίησης αντικλεπτικών,
- κυλινδρικός μαγνήτης,
- κατσαβίδι,
- μεταλλικό ψαλίδι και
- 2 κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε η 32χρονη και ο 46χρονος δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και περαιτέρω διακίνηση παραγόμενων ποσοτήτων κάνναβης, καθώς εντός της οικίας τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 20 εκριζωμένα δενδρύλλια κάνναβης,
- 215 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
- 400 γραμμ. βρεγμένα υπολείμματα δενδρυλλίων κάνναβης,
- 27 γλάστρες,
- πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου,
- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
- 2 τρίφτες,
- το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και
- 12 διαρρηκτικά κλειδιά.
Από την προανακριτική έρευνα της υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Βορειοανατολικής Αττικής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 25 περιπτώσεις κλοπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
- Τίνα Μεσσαροπούλου κατά Λιάγκα με αφορμή το βίντεο με τον Τζώρτζογλου: «Ντράπηκε κι η ντροπή, παρωδία»
- Ανασχηματισμός: Τι σηματοδοτούν τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση - Ο πρωτογενής τομέας και οι αλλαγές στη ΝΔ
- Aυξάνεται κι άλλο η τιμή στο σουβλάκι: Αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,5 ευρώ στην Αθήνα
- Ο καιρός στην Αθήνα: Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία τη Μεγάλης Εβδομάδας - Η εκτίμηση για βροχές
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.