Μενού
Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Μία 46χρονη γυναίκα υπέστη ανεύρυσμα καθώς βρισκόταν στο γυμναστήριο και σώθηκε χάρη στη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό, όπου λειτουργεί, εδώ και 6 μήνες, το Κέντρο Ανευρυσμάτων Εγκεφάλου και Αρτηριοφλεβωδών Δυσπλασιών.

Η γυναίκα ένιωσε έντονη αδιαθεσία και έναν πονοκέφαλο που δεν είχε ξανανιώσει. Πήγε στα αποδυτήρια και εκεί κατέρρευσε.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το οποίο εφημέρευε εκείνη την ώρα και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη ανεύρυσμα και της παρείχαν την απαραίτητη φροντίδα για να σωθεί η ζωή της. 

Μέχρι στιγμής, έχουν αντιμετωπιστεί με περισσότερη επιτυχία περισσότερα από 35 περιστατικά. 

Μιλώντας στο Mega, η Μαρία Πολίτη, υπεύθυνη του ειδικού κέντρου, επεσήμανε πως «δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος προληπτικός έλεγχος. Παίζει ρόλο να καλύψουμε τους παράγοντες κινδύνου, την πίεση, το κάπνισα έχει ενοχοποιηθεί αρκετά με τη ρήξη και την εμφάνιση ανευρυσμάτων, αλλά δεν υπάρχει κάτι να κάνουμε για να το προλάβουμε ή να κάνουμε μία έγκαιρη διάγνωση». 

Ερωτώμενη για το πώς θα καταλάβουν οι ασθενείς ότι πρόκειται για ανεύρυσμα εξήγησε πως συνήθως ο πονοκέφαλος που νιώθουν είναι τόσο έντονος, που οδηγούνται αναγκαστικά στο νοσοκομείο. 

«Συνήθως οι ασθενείς έρχονται αμέσως, γιατί τα συμπτώματα είναι έντονα και δραματικά. Έχουν έντονους πονοκεφάλους και μπορεί να καταρρεύσουν» είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA