Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αρτάκης, στην Εύβοια, όπου σε προκατασκευασμένη αίθουσα τύπου container αποκολλήθηκε φωτιστικό από την οροφή και έπεσε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθήτριας τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, όπως μεταδίδει το eviaonline.gr.
Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, οι συγκεκριμένες αίθουσες παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα, όπως φθορές, υγρασία, εισροή υδάτων και ελλιπή συντήρηση, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμη και για κινδύνους ηλεκτροπληξίας ή κατάρρευσης τμημάτων της οροφής.
Ο Σύλλογος Γονέων ζητά την άμεση λήψη μέτρων, όπως την πλήρη αποκατάσταση των φθορών, την αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας, καθώς και τον έλεγχο στεγανότητας και μόνωσης των κτιρίων. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, δεν είναι αποδεκτό τα παιδιά να εκτίθενται σε κινδύνους ούτε για μία ημέρα ακόμη, καλώντας τον Δήμος Χαλκιδέων να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Οι γονείς επισημαίνουν ότι το περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα διαχρονικών προβλημάτων και υποβάθμισης των σχολικών υποδομών, για τα οποία έχουν επανειλημμένα ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές. Το θέμα έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία, με αίτημα την άμεση επίλυση των προβλημάτων πριν σημειωθεί κάποιο πιο σοβαρό περιστατικό.
- Μαρινέλλα: Το τραπέζι στο σπίτι της μετά την ταφή - «Περίμενα να τη δω να κατεβαίνει από τη σκάλα»
- Κράξιμο στη Γαρυφαλλιά Καληφώνη για τον καφέ στην κηδεία της Μαρινέλλας: «Είμαστε έρμαια του τίποτα»
- Γιατί εμφανίστηκαν ξανά τα κίτρινα καπάκια στην Coca Cola - Ποιος ο συμβολισμός τους
- Ιωάννα Τούνη: Την ενοχή των κατηγορουμένων πρότεινε η Εισαγγελέας - Ξέσπασε σε κλάματα η influencer
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.