Μενού
astinomia-peripoliko
Περιπολικό | Dimitris Panidis / SOOC
  • Α-
  • Α+

Τρεις απόπειρες αρπαγής παιδιών δημοτικού καταγράφηκαν στην τοπική κοινότητα Τριάδας και στο Μαντούδι, στην Εύβοια, αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία και σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαντουδίου, Γιάννη Καντζούρα, ο οποίος μίλησε στο evima.gr, τα δύο περιστατικά έγιναν την περασμένη Πέμπτη στις 17:30 μμ και 19:00 μμ αντίστοιχα.

Τι συνέβη στις απόπειρες αρπαγής στην Εύβοια

Το πρώτο περιστατικό αφορά ένα αγοράκι ηλικίας 7 ετών που έπαιζε έξω από το γυμναστήριο και την ώρα που πήγαινε στο σπίτι του, το σταμάτησε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes και του έκανε περίεργες ερωτήσεις.

Το δεύτερο αφορά ένα κοριτσάκι ηλικίας 8,5 ετών το οποίο βρίσκονταν στον παράδρομο της πλατείας στο Μαντούδι που έχει ζαχαροπλαστείο η γιαγιά της 200 μέτρα από το σπίτι. Την πλησίασε ένα γκρι βαν και της μίλησε ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών με το κοριτσάκι να φεύγει γρήγορα.

«Είναι σοβαρό και ανησυχητικό το γεγονός. Δεν πρέπει τα παιδιά να τα αφήνουμε πλέον μόνα τους, θέλει μεγάλη προσοχή. Να σας πω ωστόσο ότι  δεν έχει συμβεί παλαιότερα άλλο παρόμοιο γεγονός. Το αστυνομικό τμήμα Μαντουδίου ερευνά την υπόθεση», είπε ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι και στα τρία περιστατικά ήταν τα ίδια αμάξια. Σημειώνεται ότι το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων με ένα κοριτσάκι 12 ετών από την Τριάδα.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Ψαθάς, εξέδωσε ανακοίνωση για τα δύο από τα τρία περιστατικά περιστατικά στην οποία αναφέρεται:

«Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα δύο περιστατικά απόπειρας απαγωγής παιδιών δημοτικού που καταγράφηκαν πρόσφατα στην τοπική κοινότητα Τριάδας και στο Μαντούδι.

Είναι απαραίτητο να διατηρούμε ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά και ιδιαίτερα οι γονείς.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οτιδήποτε αξιοπερίεργο ή ύποπτο, παρακαλούμε να ενημερώνετε άμεσα τις αρμόδιες αρχές.

Η συνεργασία των πολιτών με τις αρχές είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ασφάλειας της κοινότητάς μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA