Μενού
kalpi
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με το πού ψηφίζουν οι πολίτες, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι πλέον διαθέσιμα.

Από σήμερα, Παρασκευή (24/05), υπάρχει η δυνατότητα για τους ψηφοφόρους να δουν το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν με βάση την διεύθυνση κατοικίας τους.

Η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι 29/02/2024 και μεταβολές καταλόγων ετεροδημοτών μέχρι 30/4/2024.

Για να εισέλθετε στην ψηφιακή πλατφόρμα πατήστε εδώ.

Ο κάλπες ανοίγουν στις 07:00 το πρωί της 9ης Ιουνίου και κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα.

Ευρωεκλογές: Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους, κατά το έτος των εκλογών.

Συγκεκριμένα, όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι τις 31/12/2007, είτε είναι Έλληνες πολίτες, είτε πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα.

Για να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, ή άδεια οδήγησης, για τον απαραίτητο έλεγχο. Επιπλέον, μπορεί να γίνει και χρήση της ψηφιακής ταυτότητας από το gov.gr.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA