Έντρομοι οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, βρήκαν ένα τεράστιο φίδι δύο μέτρων μέσα σε ντουζιέρα, όταν εντοπίστηκε από ένα ροτβάιλερ, ενώ το ερπετό απομακρύνθηκε με ασφάλεια.
Όπως μετέφερε η Λία Χριστάρα για την ΕΡΤ, οι ιδιοκτήτες κάλεσαν εθελοντές που απομάκρυναν το φίδι με ασφάλεια. Τον τελευταίο μήνα η Ελευθερία Βεκίλογλου από τους εθελοντές της ομάδας διάσωσης και υπεράσπισης ζώων μαζί με τον Στέλιο Γερονυμάκη έχουν επιστρέψει στο φυσικό τους περιβάλλον 10 φίδια.
Αυτό το τελευταίο ήταν ένας έφιος, ενώ όπως δήλωσε μία από τους εθελοντές, έχουν επίσης αντιμετωπίσεις περιπτώσεις σαΐτας, λαφιάτη, νερόφιδων, ακόμα και δύο οχιές.
Όπως τονίζουν οι εθελοντές, μόνο η οχιά είναι επικίνδυνο φίδι, ενώ όταν εντοπίζουμε τέτοιο ζώο στον χώρο μας, πρέπει να καλούμε αρμόδιους φορείς, και όχι να το σκοτώνουμε.
Στην περίπτωση του έφιου, είναι καθαρά φίδι σφιγκτήρας, που δεν μπορεί να βλάψει σοβαρά τους ανθρώπους, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, πέρα από τραυματισμό λόγω του δαγκώματός του.
- Γιαννάκος για 22χρονο που κατάπιε μπέργκερ: «Ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο - Με θαύμα θα σωθεί»
- «Στο Λονδίνο έκανα ένα τραγικό λάθος που στην Αθήνα θα ήταν κανονικότητα»
- Γιώργος Λιάγκας μετά το εξώδικο σε Λαζόπουλο: «Δεν θα απαντήσω σε εμμονικούς»
- Κιάρα Μαρκέζη: Η καλλονή εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου «θερίζει» την πασαρέλα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.