Μενού
tounel
Ο άτυχος Νικόλας Ντουρτουρέκας | Φως στο Τούνελ
  • Α-
  • Α+

Σχεδόν δυο χρόνια μετά το θάνατο του φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» αποκάλυψε άγνωστα ντοκουμέντα που αλλάζουν τα δεδομένα. Η μήνυση – «φωτιά» από τον πατέρα του που φέρνει τα πάνω – κάτω και βάζει στο κάδρο νέα πρόσωπα. Μάρτυρας – «κλειδί» μίλησε στην εκπομπή για εκείνο το μοιραίο πρωινό. Τι εντόπισε με την έρευνα του ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας που «δείχνει» εγκληματική ενέργεια.

«Ζητάμε να καταθέσει το πρόσωπο που φιλοξενούσαν τότε στο σπίτι»

Ο πατέρας του άτυχου Νικόλα Ντουρτουρέκα, που βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του σπιτιού του στα Σπάτα, στις 14 Ιουλίου του 2022, μιλά στο «Τούνελ» για την μήνυση κατ’ αγνώστων δραστών, που έχει καταθέσει από τις 17 Μαΐου, προκειμένου να φωτιστεί το σκοτάδι που καλύπτει το θάνατο του παιδιού του.

«Ζητάω να κληθούν και να καταθέσουν η μητέρα, η γιαγιά και η θεία, που όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή σας, είδαν και μίλησαν με το Νικόλα εκείνο το πρωί. Επίσης θεωρώ πολύ χρήσιμη τη βοήθεια αυτού του ανθρώπου, του συντρόφου της μητέρας, της κυρίας Βάζου, που εκείνο τον καιρό φιλοξενείτο στο σπίτι της να μας καταθέσει αν έχει πέσει κάτι στην αντίληψή του. Κάτι μπορεί να είδε, να άκουσε, αν γνώριζε κάτι. Ήταν το προηγούμενο βράδυ εκεί, γιατί πέρασα να πάρω τον μικρό μου γιο το απόγευμα και το αυτοκίνητο ήταν απ’ έξω, οπότε υποθέτω ότι ήταν εκεί».

Ο πατέρας του άτυχου Νικόλα ζητά και την άρση απορρήτου, μέσα από την μήνυση που έχει καταθέσει, ώστε να μπορέσουν να μάθουν ποια κινητά βρίσκονταν στο σπίτι εκείνη την ώρα.

«Θεωρώ ότι είναι άμεσο να γίνει και το ζητάω αυτό από τις αρχές να το προχωρήσουν».

Μιλά για τους ανθρώπους που είδε στο σπίτι, όταν πήγε εκεί, μετά την ενημέρωση πως το παιδί του βρέθηκε νεκρό.

Μιλά και για το ημερολόγιο του γιου του με τις περίεργες σημειώσεις που είχε. «Δεν κατάλαβα αν είναι άντρας ή γυναίκα, αλλά έλεγε ότι αν μάθουν για τη σχέση του με αυτό το άτομο, θα γίνει χαμός. Τώρα το χαμός δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει, αλλά σίγουρα ήταν κάτι το οποίο θα συγκλόνιζε το οικογενειακό περιβάλλον, το κοινωνικό, δεν ξέρω. Σίγουρα, έγραφε πάντως ότι αν μάθουν ποιος είναι θα γίνει χαμός».

«Εμένα ρώτησε τι θα κάνει με τον μικρότερο αδελφό του»

Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη μίλησε η γιαγιά του άτυχου Νικόλα Ντουρτουρέκα.

Ήταν – σύμφωνα με τις δηλώσεις της – ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 19χρονο φοιτητή ζωντανό λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος στο δωμάτιο του, εκείνο το πρωινό του Ιουλίου δύο χρόνια πριν.

Ο Νικόλας είχε κατέβει στο ισόγειο της μεζονέτας που έμενε η ηλικιωμένη για να την ρωτήσει αν έπρεπε να πάει τον μικρό αδερφό του στην κατασκήνωση. Η μητέρα του είχε υποστηρίξει στην κάμερα της εκπομπής ότι νωρίτερα την είχε καλέσει στο τηλέφωνο για το ίδιο θέμα και του είχε απαντήσει αρνητικά.

«Του είπα ότι με ενημέρωσε η μαμά του να μην τον πάει αφού τον κρατούσα εγώ. Ήταν δέκα και μισή έντεκα παρά», αναφέρει η γιαγιά του. Συγκλονισμένη από το τραγικό τέλος του εγγονού της ακόμα και τώρα δεν μπορεί να εξηγήσει πως συνέβη αυτό.

«Είχε όνειρα και του άρεσε η ζωή. Να πάει στη σχολή του, στη δουλειά του. Ήταν ένα παιδί καλό. Ρώταγε όμως και κάτι περίεργα για τους αστερισμούς, για τις μαγείες, τις μαντείες. Αλλά τότε δεν με προβλημάτισε. Τώρα που έχει περάσει καιρός και το βλέπω πιο ψύχραιμα πιστεύω ότι ήταν σε κάποιο κύκλωμα», κατέληξε η ηλικιωμένη.

Τι είδε ο ιατροδικαστής που «δείχνει» εγκληματική ενέργεια

Συμπληρωματικές καταθέσεις σχετικά με τα όσα αντίκρυσαν πρόσωπα –«κλειδιά» στον τόπο του μαρτυρίου του άτυχου Νικόλα Ντουρτουρέκα στα Σπάτα αλλά και αναπαράσταση του σκηνικού θανάτου του, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, ζητά και ο τεχνικός σύμβουλος του πατέρα, ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», στο πλαίσιο της γνωμοδότησής του ο ιατροδικαστής παρατηρεί τα εξής στοιχεία που χρήζουν διερεύνησης και «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια:

– Το κάταγμα του υοειδούς οστού 

Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, η ανεύρεση κατάγματος του υοειδούς είναι εξαιρετικά σπάνια σε απαγχονισμούς ή οφείλεται αποκλειστικά σε ενδεχόμενο στραγγαλισμό πριν τον απαγχονισμό.

Ο άτυχος Νικόλας βρέθηκε απαγχονισμένος δεμένος στους καρπούς των χεριών πισθάγκωνα και ιδιαίτερα σφιχτά. Αυτό ως γεγονός καθιστά εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο τον απαγχονισμό με αυτοχειρία, καθώς το άτομο έχοντας δεμένα τα χέρια του πίσω από την πλάτη δεν είναι ικανό να περάσει τον βρόχο στον λαιμό του.

– Η περίδεση των χεριών 

Η υπόθεση του να έχει περάσει τον βρόγχο αρχικά στον λαιμό του και στην συνέχεια να δέσει το ίδιο άτομο τα χέρια του πίσω από την πλάτη κρίνεται ακόμα πιο δύσκολη έως αδύνατη καθώς όπως καταγράφεται η περίδεση στα χέρια του ήταν δεμένη ιδιαίτερα σφιχτά. Η υπόθεση συμμετοχής άλλου ατόμου στον απαγχονισμό είναι πιθανή. Ταυτοχρόνως συμμετοχή άλλου ατόμου καθιστά ιδιαίτερα πιθανή την εγκληματική ενέργεια. Έχοντας τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα ιδιαίτερα σφιχτά η τοποθέτηση του βρόγχου στον λαιμό του θύματος είναι εύκολη από άλλο άτομο καθώς δεν είναι δυνατόν να φέρει αντίσταση.

Σε κάθε περίπτωση, ο ιατροδικαστής, από την στιγμή που δεν διενεργήθηκε αυτοψία του χώρου από συνάδελφό του, θεωρεί σκόπιμη και αναγκαία την αναπαράσταση και αυτοψία, παρουσία ειδικών.

«Τον άκουσα αγχωμένο και φοβισμένο»

Με μάρτυρα «κλειδί» επικοινώνησε το «Τούνελ» προκειμένου να πέσει φως στο πρωινό που βρέθηκε νεκρός ο φοιτητής στα Σπάτα. Η θεία της μητέρας του άτυχου Νικόλα, υποστηρίζει ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός ο 19χρονος, είχε μιλήσει μαζί του.

Η θεία της μητέρας του άτυχου Νικόλα, υποστηρίζει ότι λίγη ώρα πριν βρεθεί νεκρός ο 19χρονος, είχε μιλήσει μαζί του.

«Δεν μου άρεσε ο τρόπος που μου μίλησε στο τηλέφωνο, φοβισμένο να τον πω, ταραγμένο να τον πω, βιαστικό να ανέβει επάνω; Δεν ήταν όπως τον είχα συνηθίσει. Τον είδα προβληματισμένο. Μου είπε η αδερφή μου και γιαγιά του ότι ξενύχτησε το προηγούμενο βράδυ. Εκείνο το πρωινό η μητέρα του δούλευε όταν έγιναν όλα».

Η θεία της μητέρας του 19χρονου μιλά για τη στιγμή που έμαθε πως το παιδί είναι νεκρό και ποια πρόσωπα είδε στο σπίτι όταν έφτασε. Ανάμεσα του ήταν και ο φίλος της μητέρας του που φιλοξενούσε.

«Ήξερε από μαγεία…»

Η αδερφή της γιαγιάς του 19χρονου φοιτητή βιοϊατρικών επιστημών που βρέθηκε κρεμασμένος από το πόμολο της ντουλάπας του στο δωμάτιο του τον Ιούλιο του 2022, μίλησε στο «Τούνελ».

«Μου είχε πει η μητέρα του, ότι ασχολούταν με την μαγεία. Την προηγούμενη μέρα ξενύχτησε και δεν ξέρω μην είχε φέρει κάποιον μαζί του και έκαναν ό,τι έκαναν. Πώς αλλιώς να δέσει τα χέρια του και μετά να κρεμαστεί; Φοβάμαι μην είχε μπλέξει πουθενά», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει πως η γιαγιά του και αδερφή της, του είχε γράψει σπίτι και αυτοκίνητο και ότι η ανιψιά της τον λάτρευε και ήταν απίστευτα δεμένοι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA