Προβληματισμό προκαλεί στην πυροσβεστική η φωτιά που μαίνεται για δεύτερη συνεχή ημέρα σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Εορδαίας, στην Κοζάνη, με τα ελικόπτερα της υπηρεσίας να πραγματοποιούν από το πρωί ρίψεις νερού.
Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι έρπουσα, καίγοντας υπόροφη βλάστηση στην κορυφογραμμή των Λιβερών. Στο πεδίο παραμένουν 52 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Το έργο τους συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Φωτιά στην Κοζάνη: Η κατάσταση στα υπόλοιπα μέτωπα
Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στις Σέρρες, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε Εύβοια, Μεσσηνία, Λακωνία και Κύθηρα.
Από τα Κύθηρα και τα Χανιά στο νότο, μέχρι την Πτολεμαΐδα στο βορρά, και από την Εύβοια και την Αττική στα ανατολικά, μέχρι τη Μεσσηνία στα δυτικά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν συνεχώς μάχη με τις φλόγες.
Χιλιάδες στρέμματα πρασίνου έγιναν στάχτη και μαζί κάηκαν σπίτια, αγροικίες, ποιμνιοστάσια, μελίσσια και καλλιέργειες.
Αυτή τη στιγμή στα Κύθηρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και μικρές αναζωπυρώσεις που ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Κυριακής. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς η ένταση των ανέμων αναμένεται να αυξηθεί με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.
Διάσπαρτες εστίες παρατηρούνται και σε Μεσσηνία και Εύβοια, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί οι Αρχές για αναζωπυρώσεις στα Χανιά.
- Η διεθνής νόσος της «τιτλομανίας»: Ευρωπαίοι πολιτικοί που πιάστηκαν όπως ο Λαζαρίδης
- Θάνατος Μυρτώς: «Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδα» - Σπάει τη σιωπή του ο 66χρονος
- Πορτοκαλί φανάρι, ο απόλυτος γρίφος: Πότε τελικά περνάω και πότε όχι;
- Κρούσμα των αυτόκλητων τιμωρών παιδόφιλων στην Αθήνα: Επίθεση σε αστυνομικό των ΜΑΤ που συνομιλούσε με ανήλικη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.