Μενού
fotia-pyrosbestiki
Πυροσβεστική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της φωτιάς στη Χίο που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (30/07), ένα μέτωπο που προκλήθηκε από τροχαίο και ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, με συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά ελικόπτερα, που έφταναν μέχρι και 4 ταυτόχρονα όλο το μεσημέρι και απόγευμα της Δευτέρας, και με ταυτόχρονη επέμβαση των επίγειων δυνάμεων μέσα στα καμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου προσπαθεί να σβήσει όλα τα «καντιλάκια», πριν πέσει η νύχτα στη φωτιά της Κατάβασης- Διευχών.

Παρόλο που από νωρίς το πρωί, 10.30 π.μ., δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο δεν δινόταν ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο, παρά μόνο σε ύφεση.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του μεσημεριού και οι βορειοδυτικοί μέτριοι- ισχυροί άνεμοι, έντασης 5 με 6 μποφόρ έφερε όλες τις δυνάμεις σε επιφυλακή, παρουσία του Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Αρχιπυράρχου Παναγιώτη Κυπριωτέλλη και του Διοικητή Π.Υ. Χίου, Πυράρχου Κωνσταντίνου Τοκαλάκη.

Περισσότερα από 600 στρέμματα πευκοδάσους και δασικής έκτασης καταστράφηκαν, ενώ προβλήματα υπήρξαν και για τους μελισσοκόμους που είχαν μέσα στο δάσος μελίσσια.

Συνεχείς είναι επίσης οι περιπολίες κατά μήκος του δρόμου Χίου- Βολισσού από το ύψος της περιοχής Γιαννάκι μέχρι τη διασταύρωση με Διευχά, από εκεί που πρωτοξεκίνησε η πυρκαγιά λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουλίου 2023, τόσο από δυνάμεις της Πυροσβεστικής όσο και από τις Εθελοντικές ομάδες που από την πρώτη στιγμή συμμετέχουν ενεργά στην μάχη της κατάσβεσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν όυι πιθανότατα αύριο να μεταφερθεί στον Εισαγγελέα Χίου ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χίου και που εις βάρος του υπάρχουν δύο δικογραφίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων, αφού μετά την πρόσκρουση του οχήματός του στο κράσπεδο πήρε φωτιά ο κινητήρας και μεταφέρθηκε αυτή στο δάσος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA