Μενού
Φωτιά στη Χίο
Φωτιά στη Χίο | Orange Press Agency
  • Α-
  • Α+

Με τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη 26/6 οι ενέργειες για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στη Χίο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις 7 το πρωί, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση βόρεια από το χωριό Λιθί, στο βουνό Προβατά, που και χθες υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με εναέρια πυροσβεστικά μέσα, λόγω των εστιών στην επίσης απόκρημνη περιοχή Τραχήλι (φωτογραφία).

Eπίσης χθες βράδυ υπήρξε άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής στη θέση Σπάσμα Βροντάδου, που επίσης συνεχίζει να είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Φωτιά στη Χίο: Στάχτη 47.765 στρέμματα γης

Σύμφωνα με τα δεδομένα και τους χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping υπολογίζεται ότι από την καταστροφική πυρκαγιά επλήγησαν 47.765 στρέμματα γης.

Από αυτές τις εκτάσεις σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση, περίπου τα 38.500 στρέμματα είναι δασικές εκτάσεις και 9.276 στρέμματα αποτελούν αγροτικές και λοιπές εκτάσεις.

Οι παραπάνω αριθμοί, εκτιμάται ότι αποτελούν την τελική πληγείσα έκταση καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...